Language selector

Версия на страницата с висок контрастНормален размер на шрифтаГолям размер на шрифта

Тази страница е достъпна на 24 езика

Институции и агенции на ЕС


Институции на ЕС

Кандидатстването за работа в институциите на ЕС се извършва посредством централизиран процес за наемане на персонал. Можете да бъдете наети на работа в една от следните институции: 

 

Следните институции имат свои собствени процедури за подбор:


Агенции на ЕС

Агенциите и децентрализираните органи на ЕС предлагат различни възможности за работа, най-вече за специалисти. Възможно е те да наемат персонал, когато няма текущ конкурс.

Някои агенции могат да назначават договорно наети служители от базата данни с успешни кандидати на EPSO (базата данни CAST). Вижте списъка с агенции, които имат право да назначават на работа лица от базата данни CASTpdf.


Местоположение

Европейските институции имат представителства в целия свят, но когато постъпите за пръв път на работа в някоя от тях, най-вероятно ще трябва да се преместите в Брюксел или Люксембург.


Брюксел и Люксембург

Брюксел и Люксембург са градове, отличаващи се с особено разнообразие и силно международно присъствие. Хора от целия континент отиват да живеят и работят там заради европейските институции и когато сте навън можете да чуете разговори на много езици.

И в Брюксел, и в Люксембург има луксозни зони за пазаруване и богат нощен живот. Те предлагат голям избор от ресторанти, клубове и барове, културни и спортни центрове. И двата града са компактни, така че от центъра на града бързо можете да излезете извън него. Брюксел и Люксембург се намират в сърцето на Европа, като няколко други европейски столици са само на няколко часа път от тях (Амстердам, Париж, Лондон).

Научете повече за живота в Белгия и Люксембург.

 

Други места

Въпреки че офисите ѝ са предимно в Брюксел и Люксембург, Европейската комисия има представителства във всички страни от ЕС. Европейският парламент също има информационни бюра във всички страни членки, а Европейската служба за външна дейност има делегации в различни държави по света.

Някои агенции и децентрализирани органи на ЕС се намират в различни страни. Вижте кои от тях се намират във вашата страна.

 

Помощ при преместване

След като получите предложение за работа, нашите бюра за новопостъпили служители в Брюксел и Люксембург ще ви помогнат да се установите. По-специално те могат да ви помогнат да си намерите жилище (включително като прегледат договора ви за наем). Редовно се провеждат информационни дни, за да се помогне на новопостъпилите служители да организират живота си в новата страна.

В Брюксел и Люксембург има отлични национални, европейски и международни училища. Можем да ви свържем с детски ясли, забавачки и други.

Начало на страницата