Language selector

Kontrasztos megjelenítésNormál betűméretBetűméret növelése

Ez a weboldal 24 nyelven olvasható

Ideiglenes szerződések


Ideiglenes szerződések

(lásd még: határozott idejű szerződések)

 

A különös szakértelmet igénylő vagy ideiglenes feladatok elvégzése érdekében korlátozott időtartamra ideiglenes szerződésekkel is vehetők föl munkatársak (pl. a tudományos kutatás területén).
Az ideiglenes munkaerő kiválasztását és felvételét általában az egyes uniós intézmények és ügynökségek végzik. Kövesse figyelemmel rendszeresen a kiválasztási eljárásokat és az állásajánlatokat.
Ön kitöltheti az online európai uniós önéletrajzot is.

 

Kölcsönmunkaerő (max. 6 hónapos időtartamra)

Bizonyos uniós intézmények munkaerő-kölcsönző ügynökségen keresztül helyi munkaerőt is alkalmaznak, nagyon rövid időre.

 

Ideiglenes tanácsadók

Az intézmények bizonyos egységei közvetlenül közbeszerzési eljárásokon keresztül alkalmaznak tanácsadókat.
További információkért lásd az uniós közbeszerzési felhívásokat és szerződéseket.

 

Szabadúszó fordítók/tolmácsok

Ha szabadúszó fordítóként kíván dolgozni, tekintse meg:

Ha az Európai Bizottságnál, az Európai Parlamentnél vagy a Bíróságnál kíván szabadúszó tolmácsként dolgozni, bővebb információkért kattintson a Tolmácsolás Európában című honlapra.

 

Pályakezdő szakemberek a küldöttségeknél

Az EU küldöttségei – max. 18 hónapos időtartamra – szakmai gyakorlati lehetőségeket kínálnak azoknak az egyetemet végzett tehetséges és ígéretes pályakezdőknek, akik közvetlen gyakorlati tapasztalatot szeretnének szerezni a küldöttségek által végzett munkában, és alaposabban meg szeretnék ismerni, milyen szerepet töltenek be a küldöttségek az EU külkapcsolati politikájának megvalósításában. További információkért lásd a Pályakezdő szakemberek a küldöttségeknél (Junior Professionals in Delegation, JPD) programot.

 

Uniós szakértők (szakértői adatbázis)

Az egyes uniós intézmények és ügynökségek szakértői adatbázisokat tartanak fenn azon független szakértők részre, akik egy konkrét területen segítséget tudnak nekik nyújtani. Bármely szakértő jelszóval védett adatlapot hozhat létre ezekben az adatbázisokban, amely tartalmazza az olyan információkat, mint pl. kapcsolattartási adatok, specializáció, igazoló iratok. Ha konkrét szaktudásukra van szükség, az intézmények/ügynökségek felveszik velük a kapcsolatot.
Lásd például:

 

Kirendelt nemzeti szakértők

A tagállami köztisztviselőknek és közhivatalnokoknak lehetőségük van uniós intézményeknél dolgozni. Pár évig szaktudásukkal segítik az Unió munkáját, illetve tapasztalatokat szereznek az uniós szakpolitikákról és eljárásokról, ami hazatérésük után hasznosnak bizonyulhat.
A nemzeti szakértőket egyedi kiválasztási eljárás segítségével választják ki. A lehetőségekkel kapcsolatban kérjük, lépjen kapcsolatba hazájának EU melletti állandó képviseltetével.

 

Karbantartási személyzet, az étkezdék alkalmazottai

A személyzet bizonyos részének (pl. a karbantartási személyzet, az étkezdék alkalmazottai) felvételéért külső szerződő vállalat felel. A szerződéseket nyílt pályázati eljárás keretében ítélik oda.
Bővebb információk az ajánlatkérő szervezeti egységek webhelyein találhatók.

Az oldal tetejére