Language selector

Odaberite jakog kontrasta verzijuPostavite stranicu u normalnu velicinu fontaPovecaj velicinu fonta

Ova stranica je dostupna na 24 jezika

Privremeni ugovori


Privremeni ugovori

(vidi i Ugovori na određeno vrijeme)

 

Privremenim ugovorima obuhvaćen je cijeli niz visoko specijaliziranih ili privremenih poslova na određeno vrijeme, primjerice u području znanstvenog istraživanja.
Odabir i zapošljavanje privremenog osoblja obično vrše pojedine institucije EU-a i agencije. Redovito provjeravajte obavijesti o aktualnim postupcima odabira i slobodnim radnim mjestima.
Možete unijeti i svoje podatke u bazu europskih životopisa na internetu.

 

Privremeno lokalno osoblje (do 6 mjeseci)

Neke institucije EU-a zapošljavaju lokalno osoblje putem agencija za privremeno zapošljavanje na kratko razdoblje.

 

Privremeni savjetnici

Neke službe zapošljavaju savjetnike izravno putem natječajnog postupka.
Za više informacija pogledajte ponude i ugovore EU-a.

 

Lingvisti vanjski suradnici

Kako biste postali prevoditelj vanjski suradnik

Kako biste postali usmeni prevoditelj vanjski suradnik za Europsku komisiju, Europski parlament ili Sud, pogledajte Usmeno prevođenje za Europu.

 

Mladi stručnjaci u delegaciji (JPD)

Delegacije EU-a nude pripravnički staž u trajanju do 18 mjeseci kako bi nadareni i sposobni magistri ili doktori znanosti dobili priliku izravno steći iskustvo u radu delegacija i vidjeti na koji način one provode politike vanjskih odnosa EU-a. Za više informacija pogledajte program „Mladi stručnjaci u delegaciji”.

 

Stručnjaci EU-a (baza podataka stručnjaka)

Neovisni stručnjaci koji bi instituciji ili agenciji mogli pomoći u određenom području mogu otvoriti profil sa svojim podacima (kontakt, specijalizacija, kvalifikacije itd.) zaštićen zaporkom u bazama podataka stručnjaka koje vode pojedine institucije i agencije EU-a. Njih će se pozivati ovisno o potrebnoj struci.
Vidi primjerice sljedeće:

 

Upućeni nacionalni stručnjaci

Nacionalni i međunarodni državni službenici i osoblje javnog sektora pozivaju se da nekoliko godina institucijama EU-a prenose svoje iskustvo, stječući istovremeno znanje o politikama i postupcima EU-a koje će prenijeti u nacionalnu upravu.
Nacionalni stručnjaci biraju se posebnim postupkom. Za informacije o aktualnim mogućnostima obratite se stalnom predstavništvu EU-a u svojoj zemlji.

 

Osoblje za održavanje i osoblje kantine

Neke kategorije osoblja poput osoblja za održavanje i osoblja kantine zapošljavaju se putem vanjskih ugovornih tvrtki. Ugovori se dodjeljuju javnim natječajima.
Za više informacija pogledajte ugovorne usluge.

Vrh