Language selector

Izberi različico z močnim kontrastomNastavi na običajno velikost pisavePovečaj velikost pisave

Stran je na voljo v 24 jezikih

Pomembni dokumenti


 

Preden se prijavite na razpisani izbirni postopek, natančno preberite navedene dokumente. 

Seznanite se lahko tudi s Kadrovskimi predpisi za uradnike Evropske unije in Pogoji za zaposlitev drugih uslužbencev Unije, v katerih so navedene pravice, obveznosti in delovni pogoji osebja, vključno z informacijami o zaposlovanju, poklicnem napredovanju, plači in nadomestilih. 

Javni natečaji

 • Objava natečaja
  To je uradno pravno besedilo, ki ureja izvedbo natečaja. Vsebuje vse podatke o posameznem natečaju (naloge, pogoji, opis preskusov). Objavljeno je v Uradnem listu EU in od začetka prijavnega roka tudi na našem spletišču (glej trenutne možnosti za zaposlitev).

 • Splošna pravila za javne natečaje
  Ta dokument opredeljuje splošna pravila in postopke za vse natečaje, ima enak pravni status kot objava natečaja in ga je treba brati skupaj z objavo natečaja. Objavljen je v Uradnem listu in dostopen na zgornji povezavi.

  (Opomba: splošna pravila se uporabljajo za vse natečaje, objavljene po 27. 2. 2015. Nadomeščajo prejšnja Splošna pravila za javne natečaje, ki se še vedno uporabljajo za vse natečaje, objavljene do vključno 26. 2. 2015.) 

Izbirni postopek za pogodbene (CAST) oziroma začasne uslužbence

 • Razpis za prijavo interesa
  Razpis za prijavo interesa za pogodbene oziroma začasne uslužbence je enakovreden objavi natečaja s splošnimi pravili za javne natečaje. Vsebuje vse podatke o posameznem izbirnem postopku (naloge, pogoji, opis preskusov). Od začetka prijavnega roka je objavljen na strani z obvestili o natečajih (glej trenutne možnosti za zaposlitev).
 • Postopki ponovne obravnave in pritožbe
  Pri izbirnem postopku za pogodbene uslužbence se uporabljajo naslednji pritožbeni postopkipdf.

 

Navodila za spletno prijavo

 • Navodila vas vodijo po postopku spletne prijave. Povezavo na navodila boste našli na obrazcu za spletno prijavo in na strani z obvestili o natečajih in izbirnih postopkih. Prenesete jih lahko tudi v angleščinipdf, francoščinipdf in nemščinipdf.

Na vrh