Language selector

Kontrasztos megjelenítésNormál betűméretBetűméret növelése

Ez a weboldal 24 nyelven olvasható

Fontos dokumentumok


 

Mielőtt jelentkezne a meghirdetett versenyvizsgák vagy kiválasztási eljárások valamelyikére, kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi dokumentumokat! 

Az alkalmazottak jogairól, kötelességeiről és munkafeltételeiről (pl. felvétel, szakmai előmenetel, fizetés, juttatások) Az Európai Unió tisztviselőinek személyzeti szabályzata és az Európai Unió egyéb alkalmazottaira vonatkozó alkalmazási feltételei című dokumentumból is tájékozódhat. 

Nyílt versenyvizsgák

 • Versenyvizsga-felhívás
  Hivatalos jogi dokumentum, amely az adott versenyvizsga szervezési kérdéseit szabályozza. Minden tudnivalót tartalmaz az adott versenyvizsgáról (ismerteti pl. a feladatkört, a részvételi követelményeket és a leteendő vizsgák típusát). Az EU Hivatalos Lapjában jelenik meg. A jelentkezési időszak alatt a versenyvizsga-felhívásokat közzétevő weboldalon is megtalálható, a Jelenleg megpályázható álláslehetőségek oldalon.

 • A nyílt versenyvizsgák általános szabályai
  Ez a dokumentum a nyílt versenyvizsgák összességére vonatkozó általános szabályokat és eljárásokat ismerteti. Ugyanolyan jogállással rendelkezik, mint a versenyvizsga-felhívás, és célszerű azzal együtt elolvasni. A Hivatalos Lapban kerül közzétételre, és a fenti hivatkozásra kattintva lehet elérni.

  (Felhívjuk figyelmét, hogy a fent említett általános szabályok a 2015. február 27-e után közzétett valamennyi versenyvizsgára alkalmazandók. A dokumentum a nyílt versenyvizsgákra vonatkozó korábbi szabályzat helyébe lép, amely a 2015. február 26-ig közzétett versenyvizsgákra továbbra is alkalmazandó).

 

Szerződéses alkalmazottak (CAST) / ideiglenes alkalmazottak kiválasztása

 • Felhívás szándéknyilatkozat benyújtására
  A szerződéses alkalmazottak (CAST) / ideiglenes alkalmazottak kiválasztására irányuló eljárásoknál ez a dokumentum felel meg a versenyvizsga-felhívás és a nyílt versenyvizsgákhoz kiadott útmutató együttesének. Minden tudnivalót tartalmaz az adott kiválasztási eljárásról (ismerteti pl. a feladatkört, a részvételi követelményeket és a leteendő vizsgák típusát). A felhívás ezen a webhelyen jelenik meg a Jelenleg megpályázható álláslehetőségek oldalon, amikor a kiválasztási eljárás megnyílik a jelentkezők előtt.
 • Felülvizsgálati / jogorvoslati eljárások
  A szerződéses alkalmazottak kiválasztására irányuló eljárások esetében a következő jogorvoslati eljárásokpdfalkalmazandók.

 

Online jelentkezési útmutató

 • Felvilágosítással szolgál az online jelentkezési eljárás valamennyi szakaszáról. Az útmutató a versenyvizsgákat/kiválasztási eljárásokat meghirdető weboldalról és az online jelentkezési lapról érhető el. A dokumentumot le is lehet tölteni. A következő nyelvi változatok közül lehet választani: angolpdf, franciapdf és németpdf változat.

Az oldal tetejére