Language selector

Odaberite jakog kontrasta verzijuPostavite stranicu u normalnu velicinu fontaPovecaj velicinu fonta

Ova stranica je dostupna na 24 jezika

Važni dokumenti


 

Pri prijavi za jedan od postupaka odabira pozorno pročitajte sljedeće dokumente. 

Pogledajte i Pravilnik o osoblju za dužnosnike Europske unije te Uvjete zaposlenja ostalih službenika EU-a za informacije o pravima, obvezama i radnim uvjetima osoblja, uključujući zapošljavanje, karijeru, plaću i povlastice. 

Otvoreni natječaji

 • Obavijest o natječaju
  Riječ je o službenom pravnom tekstu o organizaciji natječaja. Sadržava sve informacije o pojedinim natječajima (npr. opis poslova, uvjete natječaja, opis testova). Objavljuje se u Službenom listu EU-a i na stranici s obavijestima ovog web-mjesta (vidi „otvorena radna mjesta”) kada započne primanje prijava za natječaj.

 • Opća pravila o otvorenim natječajima
  U tom su dokumentu navedena opća pravila i postupci za sve otvorene natječaje. On ima isti pravni status kao i Obavijest o natječaju i valja ga pročitati zajedno s njom. Objavljuje se u Službenom listu i dostupan je putem prethodno navedene poveznice.

  (Napomena: prethodno navedena pravila primjenjuju se na sve natječaje objavljene nakon 1. ožujka 2014. Ona zamjenjuju prijašnji Vodič za otvorene natječajekoji se i dalje primjenjuje na sve natječaje objavljene do 28. veljače 2014.)

 

Odabiri ugovornih djelatnika (CAST)/privremenih djelatnika

 • Poziv na iskaz interesa
  Za odabir ugovornog i privremenog osoblja „poziv na iskaz interesa” istovjetan je s Obavijesti o natječaju i općim pravilima o otvorenim natječajima. Sadržava sve informacije o pojedinim postupcima odabira (npr. opis poslova, uvjete natječaja, opis testova). Objavljuje se na stranici s obavijestima ovog web-mjesta (vidi „otvorena radna mjesta”) kada započne primanje prijava za postupak odabira.
 • Postupci preispitivanja / žalbeni postupci
  Pri postupcima odabira ugovornih djelatnika primjenjuju se sljedeći žalbeni postupcipdf.

 

Priručnik za elektroničku prijavu

 • Taj vam priručnik pomaže u svakoj fazi elektroničke prijave. Dostupan je putem poveznice na obrascu za elektroničku prijavu i na stranici s obavijestima o natječaju ili postupku odabira. Možete ga preuzeti i ovdje na engleskompdf, francuskompdf i njemačkompdf jeziku.

Vrh