Language selector

Odaberite jakog kontrasta verzijuPostavite stranicu u normalnu velicinu fontaPovecaj velicinu fonta

Ova stranica je dostupna na 24 jezika

Važni dokumenti


 

Pri prijavi za jedan od postupaka odabira pozorno pročitajte sljedeće dokumente. 

Pogledajte i Pravilnik o osoblju za dužnosnike Europske unije te Uvjete zaposlenja ostalih službenika EU-a za informacije o pravima, obvezama i radnim uvjetima osoblja, uključujući zapošljavanje, karijeru, plaću i povlastice. 

Otvoreni natječaji

 • Obavijest o natječaju
  Riječ je o službenom pravnom tekstu o organizaciji natječaja. Sadržava sve informacije o pojedinim natječajima (npr. opis poslova, uvjete natječaja, opis testova). Objavljuje se u Službenom listu EU-a i na stranici s obavijestima ovog web-mjesta (vidi „otvorena radna mjesta”) kada započne primanje prijava za natječaj.

 • Opća pravila o otvorenim natječajima
  U tom su dokumentu navedena opća pravila i postupci za sve otvorene natječaje. On ima isti pravni status kao i Obavijest o natječaju i valja ga pročitati zajedno s njom. Objavljuje se u Službenom listu i dostupan je putem prethodno navedene poveznice.

  (Napominjemo da se prethodno navedena opća pravila primjenjuju na sve natječaje objavljene nakon 27. 2. 2015. Njima se zamjenjuju prethodna Opća pravila primjenjiva na otvorene natječaje koja se i dalje primjenjuju na sve natječaje objavljene do 26. 2. 2015.).

 

Odabiri ugovornih djelatnika (CAST)/privremenih djelatnika

 • Poziv na iskaz interesa
  Za odabir ugovornog i privremenog osoblja „poziv na iskaz interesa” istovjetan je s Obavijesti o natječaju i općim pravilima o otvorenim natječajima. Sadržava sve informacije o pojedinim postupcima odabira (npr. opis poslova, uvjete natječaja, opis testova). Objavljuje se na stranici s obavijestima ovog web-mjesta (vidi „otvorena radna mjesta”) kada započne primanje prijava za postupak odabira.
 • Postupci preispitivanja / žalbeni postupci
  Pri postupcima odabira ugovornih djelatnika primjenjuju se sljedeći žalbeni postupcipdf.

 

Priručnik za elektroničku prijavu

 • Taj vam priručnik pomaže u svakoj fazi elektroničke prijave. Dostupan je putem poveznice na obrascu za elektroničku prijavu i na stranici s obavijestima o natječaju ili postupku odabira. Možete ga preuzeti i ovdje na engleskompdf, francuskompdf i njemačkompdf jeziku.

Vrh