Language selector

Kontrasztos megjelenítésNormál betűméretBetűméret növelése

Ez a weboldal 24 nyelven olvasható

Követelmények


 

Versenyvizsga-eljárásban az a pályázó vehet részt, aki:

  • az Európai Unió valamely tagországának állampolgára
  • állampolgári jogainak teljes körű gyakorlására jogosult
  • a katonai szolgálatra vonatkozó jogszabályokban rá nézve előírt minden kötelezettségnek eleget tett
  • alaposan ismeri az EU valamelyik hivatalos nyelvét, és kielégítően ismer egy másik hivatalos uniós nyelvet (és a két nyelv közül legalább az egyik az angol, a francia vagy a német)
  • nyelvi versenyvizsgák esetén tökéletesen ismeri az EU valamelyik hivatalos nyelvét, és alaposan ismer két másik hivatalos uniós nyelvet (és e kettő közül legalább az egyik az angol, a francia vagy a német)

A pályázóknak ezen kívül meg kell felelniük az adott versenyvizsga-felhívásban vagy szándéknyilatkozati felhívásban meghatározott, a képzettséggel és a szakmai tapasztalattal kapcsolatos valamennyi konkrét követelménynek is. Lásd a szakmai tapasztalatról szóló iránymutatástpdf és az elfogadott végzettségtípusokat felsoroló listátpdf.

Az iskolai végzettségre vonatkozó minimumkövetelmény attól függ, milyen besorolású állásra jelentkezik a pályázó.

Általánosságban:

  • a felsőfokú végzettséget nem igénylő (asszisztensi vagy a II., III. tisztségcsoportba besorolt) beosztású állsra (legalább) középfokú iskolai végzettség megszerzése után lehet jelentkezni
  • a felsőfokú végzettséget igénylő (igazgatási tisztviselői besorolású vagy a IV. tisztségcsoportba besorolt) beosztású állásra a (legalább hároméves) felsőoktatási tanulmányok sikeres befejezése után lehet jelentkezni

Bizonyos esetekben feltétel lehet, hogy a jelentkező az adott területen szakmai gyakorlattal rendelkezzen.

Felvételi korhatár nincs. A tisztviselők kötelező nyugdíjkorhatára azonban 65 év. További információk az uniós tisztviselők személyzeti szabályzatában találhatók.

Az oldal tetejére