Language selector

Izberi različico z močnim kontrastomNastavi na običajno velikost pisavePovečaj velikost pisave

Stran je na voljo v 24 jezikih

Glavni udeleženci


Kdo sodeluje pri izboru in zaposlovanju osebja

  

Evropski urad za izbor osebja (EPSO)


Evropski urad za izbor osebja (EPSO) organizira javne razpise in izbirne postopke. Njegovo delo vključuje: objavo in obveščanje o razpisu, organizacijo različnih preizkusov, zagotavljanje upravne in logistične podpore in obdelave podatkov za izbirne komisije ter vodenje rezervnih seznamov. EPSO tudi skrbi za to, da izbirne komisije strogo upoštevajo postopke.

 

Izbirna komisija


Za vsak razpisni postopek se imenuje posebna izbirna komisija, ki je odgovorna za izbor kandidatov v posameznem koraku in za pripravo končnega seznama najboljših kandidatov. V komisiji sodelujejo uradniki institucij EU, ki se delijo na stalne člane (imenujejo se za obdobje od 2 do 4 let, s čimer se zagotovi doslednost med različnimi izbirnimi postopki) in začasne člane (imenujejo se za posamezen razpis na podlagi potrebnega posebnega strokovnega znanja).

 

Evropske institucije


Kadrovske službe institucij so odgovorne za zaposlovanje uspešnih kandidatov: z rezervnih seznamov, ki jih vodi EPSO, izberejo kandidate za prosta delovna mesta. Institucije povabijo kandidate na razgovor, preden jim ponudijo zaposlitev.

Na vrh