Language selector

Kontrasztos megjelenítésNormál betűméretBetűméret növelése

Ez a weboldal 24 nyelven olvasható

Résztvevők


Ki vesz részt a kiválasztási folyamat lebonyolításában?

  

Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO)


Az EPSO feladata a nyílt versenyvizsgák és a kiválasztási eljárások szervezése. Ezen belül közzéteszi a versenyvizsga-felhívást, megszervezi a különböző teszteket, segítséget nyújt az adminisztráció, a logisztika és az adatfeldolgozás terén a vizsgabizottságoknak, valamint kezeli a tartaléklistákat. Az EPSO biztosítja továbbá, hogy a vizsgabizottságok következetesen betartsák az eljárási szabályokat.

 

A versenyvizsga-bizottság


Valamennyi kiválasztási folyamathoz külön vizsgabizottság tartozik. A bizottság választja ki a pályázókat az egyes szakaszokban és állítja fel a sikeres pályázók végső listáját. A versenyvizsga-bizottságok uniós intézmények munkatársaiból állnak. Az állandó tagok kinevezése a versenyvizsga-eljárások következetességének biztosítása érdekében általában 2-4 évre szól, míg a nem állandó tagok egy-egy konkrét kiválasztási eljárásban vesznek részt, hogy konkrét szaktudásukkal segítsék a bizottság munkáját.

 

Az európai intézmények


A vizsgákon sikeresen szereplő pályázók felvétele az intézmények személyzeti szolgálatainak feladata, azaz ezek a szervek felelősek azért, hogy a betöltendő állásokra az EPSO által kezelt tartaléklistákról jelölteket keressenek. Az intézmények a kiválasztott jelentkezőket interjúra hívják be, és ha a felvételi beszélgetés sikeresnek bizonyul, állást ajánlanak nekik.

Az oldal tetejére