Language selector

Odaberite jakog kontrasta verzijuPostavite stranicu u normalnu velicinu fontaPovecaj velicinu fonta

Ova stranica je dostupna na 24 jezika

Sudionici


Tko sudjeluje u zapošljavanju osoblja?

  

Europski ured za odabir osoblja (EPSO)


EPSO organizira otvorene natječaje i postupke odabira, uključujući objavljivanje i oglašavanje Obavijesti o natječaju, organizaciju raznih testova, pružanje administrativne i logističke podrške i podrške pri obradi podataka odborima za odabir te vođenje popisa uspješnih kandidata. Osim toga, EPSO skrbi za to da se odbori za odabir strogo pridržavaju postupka.

 

Odbor za odabir


U svakom postupku odabira sudjeluje poseban odbor za odabir, koji je zadužen za odabir kandidata u svakoj fazi postupka i sastavljanje konačnog popisa uspješnih kandidata. Svaki odbor za odabir sačinjavaju dužnosnici institucija EU-a, od kojih su dio stalni članovi (obično imenovani na razdoblje od 2 do 4 godine kako bi se u postupcima odabira osigurala dosljednost), dok su ostali privremeni članovi (imenovani za određeni postupak odabira kako bi mu pridonijeli svojim stručnim tehničkim znanjem).

 

Europske institucije


Službe za ljudske resurse institucija zadužene su za zapošljavanje uspješnih kandidata, tj. popunjavanje konkretnih radnih mjesta novim zaposlenicima s popisa uspješnih kandidata koje vodi EPSO. Prije nego što im ponude radno mjesto, institucije obavljaju intervju s potencijalnim zaposlenicima.

Vrh