Language selector

Suurikontrastinen versioPalauta normaali tekstikokoSuurenna tekstikokoa

Tämä sivu on saatavilla 24 kielellä

Toimijat


Henkilöstön rekrytointi

  

Euroopan unionin henkilöstövalintatoimisto (EPSO)


EPSO järjestää avoimia kilpailuja ja hoitaa valintamenettelyjä. Se muun muassa julkaisee kilpailuilmoitukset ja tiedottaa kilpailuista, järjestää erilaisia kokeita, tarjoaa hallinnollista, logistista ja tietoteknistä tukea valintalautakunnille ja hallinnoi varallaololuetteloja. EPSO varmistaa myös, että valintalautakunnat noudattavat menettelyjä täsmällisesti.

 

Valintalautakunta


Jokaisessa valintamenettelyssä on erillinen valintalautakunta, joka vastaa hakijoiden valitsemisesta kuhunkin vaiheeseen sekä laatii luettelon hyväksytyistä hakijoista. Valintalautakunnan jäsenet ovat EU-toimielinten virkamiehiä. Lautakuntaan kuuluu sekä vakinaisia jäseniä (jotka nimitetään yleensä 2–4 vuodeksi, jotta varmistetaan valintamenettelyjen johdonmukaisuus) että jäseniä, jotka on nimetty osallistumaan tiettyyn valintamenettelyyn oman alansa asiantuntijoina.

 

EU:n toimielimet


EU:n toimielinten henkilöstöosastot vastaavat rekrytoinnista eli yksittäisten avointen työpaikkojen täyttämisestä. Ne ottavat palvelukseen uusia työntekijöitä EPSOn ylläpitämien hakijaluettelojen perusteella. Toimielimet haastattelevat hakijoita ennen työtarjouksen tekemistä.

Sivun alkuun