Language selector

Hoog contrastNormale tekstgrootteGrotere tekstgrootte

Deze pagina is beschikbaar in 24 talen

Over EPSO


Het is de taak van EPSO om met degelijke, efficiënte en effectieve selectieprocedures de EU-instellingen op het juiste moment aan het juiste personeel te helpen.


EPSO werft en selecteert personeel voor de instellingen en agentschappen van de EU, waaronder het Europees Parlement, de Raad, de Europese Commissie, het Hof van Justitie, de Rekenkamer, de Europese Dienst voor extern optreden, het Economisch en Sociaal Comité, het Comité van de Regio's, de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming en de Europese Ombudsman.
Iedere instelling kan personeel kiezen uit de lijsten met kandidaten die EPSO heeft geselecteerd.

EPSO werd opgericht op 26 juli 2002 en is operationeel sinds 1 januari 2003.

In 2004 en 2007 loodste EPSO de instellingen nog met succes door beide uitbreidingen, maar in 2008 werd het tijd voor een nieuwe aanpak. De selectieprocedure, die vijftig jaar lang nauwelijks was veranderd, voldeed steeds minder aan de veranderende eisen van de instellingen. Personeel selecteren kon beter en sneller. De komende tien jaar staan de EU-instellingen voor grote uitdagingen. Om te beginnen gaat een hele generatie personeelsleden met pensioen, en met hen verdwijnt veel expertise en ervaring. Bij hun zoektocht naar geschikte vervangers ondervinden de EU-instellingen veel concurrentie. Er is een ware "oorlog om talent" losgebarsten en Europese hoogopgeleiden hebben meer mogelijkheden dan ooit om een internationale carrière uit te bouwen.

De komende jaren hoopt EPSO de selectieprocedures nog verder te kunnen versnellen. Het onlangs gestarte project "Business Process Reengineering", dat interne procedures moet vereenvoudigen en versnellen, kan daarbij helpen. Bovendien probeert EPSO samen met de instellingen de indienstneming van geslaagde kandidaten te verbeteren door het systeem transparanter en gebruiksvriendelijker te maken.

Naar boven