Language selector

Suurikontrastinen versioPalauta normaali tekstikokoSuurenna tekstikokoa

Tämä sivu on saatavilla 24 kielellä

Tietoa EPSOsta


Euroopan unionin henkilöstövalintatoimisto (EPSO) auttaa EU:n toimielimiä henkilöstön rekrytoinnissa. Sen laadukkaiden ja tehokkaiden valintamenettelyjen avulla eri tehtäviin voidaan valita juuri sopivat työntekijät.


EPSO vastaa työntekijöiden valinnasta Euroopan unionin toimielimiin ja virastoihin, joita ovat esimerkiksi Euroopan parlamentti, neuvosto, Euroopan komissio, unionin tuomioistuin, Euroopan tilintarkastustuomioistuin, Euroopan ulkosuhdehallinto, Euroopan talous- ja sosiaalikomitea, alueiden komitea sekä Euroopan tietosuojavaltuutetun ja Euroopan oikeusasiamiehen toimistot.
Nämä elimet voivat rekrytoida henkilöstöä EPSOn laatimista hyväksyttyjen hakijoiden luettelosta.

EPSO perustettiin 26.7.2002, ja se aloitti toimintansa 1.1.2003.

EPSOlla oli merkittävä rooli, kun oli vastattava henkilöstöhallinnon haasteisiin, joita EU:n laajentuminen vuosina 2004 ja 2007 toi. Vuonna 2008 katsottiin aiheelliseksi nykyaikaistaa, kehittää ja nopeuttaa valintamenettelyjä, jotka olivat säilyneet lähes samoina jo 50 vuotta.

Tulevana vuosikymmenenä EU:n toimielimet kohtaavat uudenlaisia henkilöstöhallinnon haasteita, kun kokonainen sukupolvi virkamiehiä tulee eläkeikään ja heidän asiantuntemuksensa ja kokemuksensa ei enää ole käytettävissä. Toisaalta EU:n toimielimien on kilpailtava muiden työnantajien kanssa saadakseen parhaat uudet kyvyt työntekijöikseen. Euroopan yliopistoista huippuarvosanoin valmistuneilla nuorilla on enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan ennen kansainvälisillä työmarkkinoilla, ja heistä käydään kovaa kilpailua.

Tulevina vuosina EPSO pyrkii yhä vähentämään valintamenettelyihin kuluvaa aikaa. Sillä on meneillään toimintaprosessien uudistamishanke, jossa selkeytetään, yksinkertaistetaan ja nopeutetaan kaikkia sisäisiä prosesseja. Tämän lisäksi EPSO tekee tiivistä yhteistyötä EU-toimielinten kanssa kehittääkseen avoimen kilpailun läpäisseiden hakijoiden rekrytointiprosessia niin, että koko järjestelmä on avoimempi ja käyttäjäystävällisempi.

Sivun alkuun