Sökväg

Priser och tävlingar

Är du en lovande ung forskare? En påhittig uppfinnare? Manusförfattare eller fotograf? Eller kanske en journalist som kämpar för de mänskliga rättigheterna? EU uppmärksammar enastående bedrifter på dessa och många andra områden. Klicka på någon av rubrikerna nedan för att läsa mer om EU:s tävlingar och hur du kan delta.

Aktuella tävlingarrss

Bästa manusidé för EU:s sjukförsäkringskort

Vad gäller det?: Låt fantasin flöda och skapa din egen historia! Den får gärna vara fantasifull och spännande. Du behöver inte skriva helt korrekt, men ditt förslag måste vara tydligt och begripligt. En jury väljer ut tre pristagare som får 1 500, 1 000 och 500 euro. Vinnarens idé blir till en video!

Vem kan delta?: Alla över 18 år från EU-länderna, Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz. Om du är under 18 år måste en förälder eller vårdnadshavare skriva på ditt bidrag.

Deadline: 17/08/2014

Fototävling – Europa i min region

Vad gäller det?: Vi vill se hur EU-bidragen används där du bor och lyfta fram lokala projekt som verkligen gör skillnad. Allt du behöver göra för att delta är att ta ett foto av ett projekt som får EU-bidrag – som du känner till eller har sett. 

Du kan vinna 1 000 euro för att köpa en digitalkamera med tillbehör och en resa för två till Bryssel i oktober 2014.

Vem kan delta?: Alla som bor i EU och är över 18 år

Deadline: 25/08/2014

Access City-priset 2015

Vad gäller det?: Access City-priset är en innovativ tävling mellan städer i EU. Tävlingen ska främja bättre tillgänglighet i stadsmiljön för personer med funktionsnedsättning och öka kunskapen om tillgänglighetsinitiativ i andra europeiska städer. Det årliga priset belönar städer som aktivt stöder och förbättrar tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning och äldre i t.ex. byggnader, lekparker och kollektivtrafiken.

Vem kan delta?: Städer i EU med över 50 000 invånare. I länder som bara har en stad i den storleken kan två eller flera närliggande orter delta genom att gå samman. De måste dock ha fler än 50 000 invånare tillsammans.

Deadline: 10/09/2014

Europeiska revisionsrättens pris för forskning om revision i den offentliga sektorn

Vad gäller det?: Revisionsrättens pris 2014 går till europeiska akademiker som skrivit en masteruppsats eller avhandling om revision i den offentliga sektorn, särskilt i EU-sammanhang. Det kan gälla både teoretiska och empiriska studier. Vinnarna får 5 000 euro.

Vem kan delta?: Du som har skrivit en masteruppsats eller doktorsavhandling som du har försvarat efter den 1 januari 2011. Du ska vara medborgare i ett EU-land eller ha skrivit din uppsats eller avhandling vid ett universitet i EU.

Deadline: 30/11/2014

Vad innebär naturvetenskap för dig?

Vad gäller det?: Fototävling! Naturvetenskapen finns överallt. Märkliga fenomen eller förbluffande forskning – vad fångar din uppmärksamhet? Ta upp kameran och vinn en resa till Warszawa (Polen) och EU:s tävling för unga forskare eller en resa till Ispra (Italien) och ett besök på EU:s forskningscentrum. Ny tävling varje månad – skicka in ert foto mellan den 1:e och den 15:e i varje månad.

Vem kan delta?: Grupp på tre ungdomar mellan 13 och 18 med minst två tjejer (från något av de 28 EU-länderna)

Deadline: 15/12/2014

rss

KONTAKT

Allmänna frågor om EU

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Läs mer om tjänsten

Skicka din fråga

Kontaktuppgifter och besöksadresser till institutionerna, presskontakter

Hjälp oss att bli bättre!

Hittade du vad du letade efter?

JaNej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?