Navigacijska pot

Nagrade in tekmovanja

Ste obetaven mlad znanstvenik? Ali izumitelj, poln idej? Morda novinar, ki se zavzema za človekove pravice, nadarjen scenarist ali fotograf? EU daje priznanja za izjemne dosežke na vseh teh in številnih drugih področjih. Za dodatne informacije o razpisanih tekmovanjih EU in pogojih za prijavo kliknite področja spodaj.

Razpisana tekmovanjarss

Natečaj za najboljšo snemalno knjigo o evropski kartici zdravstvenega zavarovanja

Opis: Pusti domišljiji prosto pot in napiši svojo zgodbo! Iščemo domiselno in zanimivo zgodbo. Ni tako pomembno, da je vse slovnično pravilno, biti pa mora jasno in razumljivo! Podelili bomo tri nagrade v vrednosti 1500, 1000 in 500 evrov. Izbrano snemalno knjigo bomo uporabili za pripravo videoposnetka!

Ciljna skupina: Državljani, starejši od 18 let, iz katere koli države članice ter iz Islandije, Norveške, Lihtenštajna in Švice. Za udeležence natečaja, mlajše od 18 let, mora eden od staršev ali zakoniti skrbnik podpisati obrazec o sodelovanju.

Rok za prijavo: 17/08/2014

Fotografski natečaj Evropa v moji regiji

Opis: Radi bi izvedeli (in videli!), kako uporabljajo naložbena sredstva EU v vašem kraju, in izpostavili projekte, ki prinašajo resnično korist krajevnim skupnostim.  Sodelujte na natečaju s fotografijo projekta, ki prejema finančna sredstva EU

Nagrada v višini 1 000 evrov za nakup digitalne fotografske opreme in potovanje za dva v Bruselj oktobra 2014.

Ciljna skupina: Državljani s prebivališčem v državi EU (18 let in več)

Rok za prijavo: 25/08/2014

Nagrada za invalidom prijazno mesto Access City Award 2015

Opis: Nagrada za invalidom prijazno mesto je inovativno tekmovanje evropskih mest, namenjeno spodbujanju dostopnosti urbanega okolja za invalide in poznavanju pobud za dostopnost v drugih mestih Evrope. Z vsakoletno nagrado dajemo priznanje mestom, ki proaktivno podpirajo in so zgled drugim glede dostopnosti javnih površin za invalide in starejše, denimo stanovanjskih zgradb, otroških igrišč, javnih prevoznih sredstev in komunikacijskih tehnologij.

Ciljna skupina: Vsa mesta EU z več kot 50 000 prebivalci. V državah članicah z manj kot dvema takima mestoma lahko sodelujejo urbana območja, ki jih sestavljata dve mesti ali več mest, če je njihovo skupno število prebivalcev večje od 50 000.

Rok za prijavo: 10/09/2014

Nagrada ECA za raziskave revizije v javnem sektorju

Opis: Nagradni natečaj Evropskega računskega sodišča leta 2014 je namenjen evropskim akademikom z raziskovalno nalogo na področju teoretičnih in/ali empiričnih študij o reviziji v javnem sektorju, zlasti v okviru Evropske unije. Zmagovalec natečaja prejme nagrado v višini 5 000 evrov.

Ciljna skupina: Na natečaju lahko sodelujejo vsi, ki so po diplomi vpisali magistrski ali doktorski študij in so svojo magistrsko ali doktorsko nalogo zagovarjali 1. januarja 2011 ali pozneje. Kandidati za nagrado ECA so bodisi državljani Evropske unije bodisi so svoj podiplomski študij končali na univerzi v Evropski uniji.

Rok za prijavo: 30/11/2014

Kaj ti pomeni znanost?

Opis: Fotografski natečaj! Znanost nas obdaja vsepovsod. Zanima nas, kaj najbolj pritegne tebe: nenavadni pojavi ali morda osupljivi znanstveni dosežki v praksi? Vzemi fotoaparat v roke in osvoji nagrado: potovanje v poljsko prestolnico Varšavo, kjer bo potekalo tekmovanje Evropske unije za mlade znanstvenike, ali v italijansko mesto Ispra, kjer je sedež Skupnega raziskovalnega središča! Mesečno tekmovanje – fotografije lahko pošlješ od 1. do 15. dne vsakega meseca.

Ciljna skupina: Tričlanske skupine, od tega morata biti vsaj dva člana dekleti (državljani in prebivalci ene od 28 držav članic Evropske unije, stari od 13 do 18 let).

Rok za prijavo: 15/12/2014

rss

KONTAKT

Splošna vprašanja

Pokličite po telefonu
00 800 6 7 8 9 10 11 Podatki o telefonskih storitvah

Vprašanja po e-pošti

Kontaktni podatki in obiski pri institucijah, kontakti za medije

Povejte nam

Ste našli želene informacije?

DaNe

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?