Cale de navigare

Premii şi concursuri

Sunteţi un tânăr cercetător la început de carieră? Inventator cu iniţiativă? Sau jurnalist specializat în drepturile omului, regizor ori fotograf talentat? UE recunoaşte realizările deosebite în toate aceste domenii, şi nu numai. Faceţi clic pe rubricile de mai jos pentru a afla mai multe despre concursurile organizate de UE şi despre cum puteţi participa.

Concursuri generalerss

Concurs de storyboard (scenariu în imagini) pe tema cardului de sănătate

Tema concursului: Dă frâu liber imaginației și creează un scenariu! Așteptăm povești interesante și pline de fantezie. Nu căutăm excelența în gramatică, dar textul trebuie să fie clar și ușor de înțeles! Ocupanții primelor trei locuri vor primi 1 500, 1 000 și, respectiv, 500 de euro, iar scenariul câștigător va fi transformat în videoclip!

Candidaţi eligibili: Cetățenii cu vârsta de cel puțin 18 ani provenind dintr-un stat membru al UE sau din Islanda, Norvegia, Liechtenstein ori Elveția. Participarea tinerilor cu vârsta sub 18 ani este posibilă, cu condiția ca un părinte sau tutore legal să semneze formularul de înscriere în concurs.

Termen limită: 17/08/2014

Concursul foto „Europa în regiunea mea”

Tema concursului: Vrem să vedem care sunt rezultatele investițiilor UE în zona dumneavoastră. Ce proiecte finanțate de UE au un impact real asupra comunității?  Pentru a participa la concurs, trimiteți-ne o fotografie cu un astfel de proiect. 

Premiul? 1 000 de euro cu care puteți să vă cumpărați aparate foto digitale sau accesorii pentru acestea, plus o excursie la Bruxelles pentru două persoane, în octombrie 2014.

Candidaţi eligibili: Cetățenii oricărei țări din UE, cu vârsta de peste 18 ani

Termen limită: 25/08/2014

Premiul Access City 2015

Tema concursului: Premiul „Access City” este un concurs inovator între orașele europene, care urmărește promovarea accesibilității în mediul urban pentru persoanele cu handicap, precum și popularizarea inițiativelor privind accesibilitatea în alte orașe din toată Europa. Premiul este acordat anual și recompensează orașele care sprijină în mod proactiv accesibilitatea pentru persoanele cu handicap și persoanele în vârstă, luând măsuri exemplare în vederea îmbunătățirii acesteia în sectorul public (locuințe, locuri de joacă pentru copii, transport public, tehnologia comunicațiilor etc.).

Candidaţi eligibili: Toate orașele europene cu peste 50 000 de locuitori. În statele membre cu mai puțin de două orașe de aceste dimensiuni, pot participa zonele urbane compuse din două sau mai multe orașe, cu condiția ca populația combinată a acestora să depășească 50 000 de locuitori.

Termen limită: 10/09/2014

Premiul CCE pentru cercetare în domeniul auditului în sectorul public

Tema concursului: Premiul CCE se adresează absolvenților care și-au prezentat lucrarea de dizertație sau teza de doctorat pe tema unor studii teoretice sau empirice legate de auditul în sectorul public, în special în contextul Uniunii Europene. Câștigătorul sau câștigătorii vor primi un premiu de 5 000 de euro.

Candidaţi eligibili: Absolvenți ai ciclului de învățământ postuniversitar, care și-au încheiat lucrarea de dizertație sau teza de doctorat începând cu data de 1 ianuarie 2011. Pentru a participa, trebuie fie să aveți cetățenia unui stat membru al UE, fie să vă fi finalizat teza la o universitate din Uniunea Europeană.

Termen limită: 30/11/2014

Ce înseamnă pentru voi știința?

Tema concursului: Concurs foto! Știința face parte din viața noastră, chiar dacă nu toată lumea este conștientă de asta. Vrem să știm ce vă fascinează - de la fenomene neobișnuite la aplicații științifice uluitoare. Fotografiați-le și puteți câștiga o excursie la Varșovia (Polonia), unde veți asista la concursul Uniunii Europene pentru tinerii cercetători, sau la Ispra (Italia), unde veți vizita Centrul Comun de Cercetare! Concurs lunar - puteți participa trimițându-ne o fotografie în prima jumătate a fiecărei luni.

Candidaţi eligibili: Orice echipă formată din trei persoane, din care cel puțin două fete. Participanții trebuie să fie cetățeni și rezidenți ai unuia dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene și să aibă vârsta între 13 și 18 ani.

Termen limită: 15/12/2014

rss

CONTACT

Pentru informaţii generale

Sunaţi la
00 800 6 7 8 9 10 11 Detalii despre serviciile oferite

Trimiteţi-ne întrebările dvs. prin e-mail

Datele de contact ale instituţiilor, relaţii cu presa, vizite

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

DaNu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: