Prijzen en wedstrijden

Ben je een veelbelovende jonge wetenschapper? Een geniaal uitvinder? Of misschien een journalist die zich inzet voor mensenrechten, of een getalenteerd scenarist of fotograaf? De EU beloont uitzonderlijke prestaties op al deze en veel andere gebieden. Kies hieronder een categorie voor informatie over wedstrijden die de EU regelmatig organiseert en hoe je je ervoor kunt inschrijven.

Lopende wedstrijdenrss

EHIC-storyboardwedstrijd

Wat: Laat je verbeelding de vrije loop en schrijf je eigen verhaal! Een goed verhaal is fantasierijk en boeiend. Het hoeft grammaticaal niet perfect te zijn, maar wel duidelijk en begrijpelijk. Een jury deelt drie prijzen uit, van 500, 1000 en 1500 euro, en van het winnende storyboard wordt een video gemaakt!

Wie: Alle onderdanen van de EU-landen, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland van 18 jaar of ouder. Als een deelnemer jonger dan 18 jaar is, moet een ouder of voogd het deelnameformulier ondertekenen.

Uiterste datum : 17/08/2014

Fotowedstrijd "Europa in mijn regio"

Wat: We willen weten (en zien!) hoe de EU-subsidies bij jou in de buurt worden gebruikt, en de projecten die echt een verschil maken voor lokale gemeenschappen in de kijker zetten.  Doe mee en maak een foto van een project dat door de EU wordt gesubsidieerd

Je kunt fotoapparatuur t.w.v. 1000 euro winnen en een trip voor twee naar Brussel in oktober 2014.

Wie: Inwoners van een EU-land (ouder dan 18 jaar)

Uiterste datum : 25/08/2014

Access City Award 2015

Wat: De Access City Award is een jaarlijkse wedstrijd waarbij de meest toegankelijke stad van de EU wordt verkozen. De EU wil hiermee innovatie stimuleren en steden inspireren door initiatieven elders in Europa onder de aandacht te brengen. Het gaat om de toegankelijkheid van bijv. woningen, speeltuinen, openbaar vervoer en communicatietechnologie voor mensen met een handicap en ouderen. De prijs is een teken van erkenning en een beloning voor steden die een actief beleid ontplooien dat navolging verdient.

Wie: Alle steden in de EU met meer dan 50 000 inwoners. In EU-landen met minder dan twee steden van die omvang mogen ook stedelijke gebieden deelnemen die uit verschillende gemeenten bestaan, mits die samen meer dan 50 000 inwoners tellen.

Uiterste datum : 10/09/2014

Prijs van de Europese Rekenkamer voor onderzoek naar auditing in de publieke sector

Wat: De Prijs van de Europese Rekenkamer is bestemd voor Europese wetenschappers die een masterscriptie of proefschrift hebben geschreven na een theoretische en/of empirische studie met betrekking tot de controle van overheidsfinanciën, met name in het kader van de EU. Voor de winnaar(s) is er een geldprijs van 5000 euro.

Wie: Deze wedstrijd van de Europese Rekenkamer staat open voor iedereen die een masterscriptie of proefschrift heeft geschreven sinds 1 januari 2011. Je moet EU-burger zijn of aan een universiteit in de EU zijn afgestudeerd.

Uiterste datum : 30/11/2014

Wat betekent wetenschap voor jou?

Wat: Fotowedstrijd! Wetenschap is overal: van bizarre verschijnselen tot spannende experimenten. Wij willen zien wat jou fascineert! Neem je camera en win een reis naar Warschau (Polen) om deel te nemen aan de EU-wedstrijd voor jonge wetenschappers of naar Ispra (Italië) om het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek te bezoeken! Iedere maand opnieuw maak je kans; stuur ons je foto tussen de 1e en de 15e van elke maand.

Wie: Teams van drie jongeren (13-18 jaar) met minstens twee meisjes (uit of wonend in een van de 28 EU-landen)

Uiterste datum : 15/12/2014

rss

CONTACT

Algemene inlichtingen

Bel
00 800 6 7 8 9 10 11 Nadere informatie

E-mail ons uw vragen

Contactgegevens instellingen, bezoekersdiensten, persdiensten

Help ons verbeteren

Gevonden wat u zocht?

JaNee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?