Navigációs útvonal

Díjak és versenyek

Kezdő fiatal tudósok, ötletgazdag feltalálók, emberi jogokkal foglalkozó újságírók, tehetséges forgatókönyvírók és fotósok, figyelem! Az Európai Unió elismeri és jutalmazza a kiemelkedő teljesítményeket, legyen szó a fenti területekről vagy más tevékenységekről. Ha Ön tájékozódni szeretne az EU által rendszeresen meghirdetett versenyekről és a pályázás mikéntjéről, kattintson az alábbiakban feltüntetett kategóriák közül a megfelelőre.

Aktuális versenyekrss

Az európai egészségbiztosítási kártya népszerűsítését célzó képesforgatókönyv-író verseny

Téma: Engedje szabadjára a fantáziáját és a kreativitását! Találjon ki egy érdekes és eredeti történetet, amely könnyen érthető és világos. Nem a nyelvtan és a helyesírás a lényeg, hanem a cselekmény, a koncepció. A zsűri három nyertest választ majd ki a pályázók közül. Az első helyezett 1500, a második 1000, a harmadik pedig 500 euró pénzjutalomban részesül. A legjobb képes forgatókönyvből videó készül majd!

Részvétel: Az EU-tagországok, valamint Izland, Norvégia, Liechtenstein és Svájc 18 évet betöltött állampolgárainak részvételére számítunk. A 18 éven aluli jelentkezőknek a pályázati űrlapot alá kell íratniuk valamelyik szülőjükkel vagy törvényes gyámjukkal.

Határidő: 17/08/2014

„Európa a régiómban” fotópályázat

Téma: Tudni (és látni!) szeretnénk, mi minden valósul meg uniós támogatással a különböző tagországokban, és fel szeretnénk hívni a figyelmet azokra a projektekre, amelyek érdemi javulást eredményeztek a helyi közösségek életében.  Fotópályázatunkon uniós támogatással megvalósuló projektekről készített fényképekkel lehet pályázni. 

A pályázat győztesének nyereménye 1000 euró digitális fényképezőgépre, valamint egy brüsszeli utazás két fő részére 2014 októberében.

Részvétel: Az EU-tagországokban élő, 18 éven felüli polgárok

Határidő: 25/08/2014

2015. évi Access City díj

Téma: Az európai városok részére létrehozott innovatív pályázat azt hivatott elősegíteni, hogy a városi területek akadálymentesítése révén javuljon a fogyatékossággal élő személyek helyzete, illetve hogy növekedjen az európai városok által e téren indított kezdeményezések ismertsége. Az EU a díjjal, melyet éves rendszerességgel ítél oda a legjobbaknak, azokat a városokat kívánja elismerésben részesíteni és kitüntetni, amelyek proaktív és példaértékű kezdeményezéseket indítanak útnak, hogy támogassák és megkönnyítsék a fogyatékossággal élő személyek és az idősebb lakosok hozzáférését a közterületekhez és -létesítményekhez, pl. a gyermekjátszóterekhez, valamint a tömegközlekedési eszközökhöz és a kommunikációs technológiákhoz.

Részvétel: A versenyben az 50 000 főnél több lakossal rendelkező uniós városok indulhatnak. Azoknak az uniós országoknak az esetében, ahol legfeljebb egy ilyen méretű város létezik, olyan városi területek is részt vehetnek a pályázatban, melyeket két vagy több település alkot, ha azok összlakossága meghaladja az 50 000 főt.

Határidő: 10/09/2014

Az Európai Számvevőszék Díja a közszektorban végzett ellenőrzésekkel kapcsolatos kutatásért

Téma: A 2014. évi díjjal az Európai Számvevőszék azoknak az európai tudósoknak a teljesítményét kívánja jutalmazni, akik elméleti és/vagy gyakorlati tanulmányokra épülő szakdolgozatukat a közszféra ellenőrzéséről – azon belül is elsősorban európai uniós vonatkozású témában – írták. A nyertes(ek) 5000 euró összegű pénzjutalomban részesül(nek).

Részvétel: Az Európai Számvevőszék díjpályázatában olyan szakemberek vehetnek részt, akik mesterfokozatú vagy doktori képzés keretében szakdolgozatot készítettek, és akiknek a szóbeli záróvizsgája 2011. január 1-jén vagy azt követően zajlott le. A díjra csak olyan személyek pályázhatnak, akik európai uniós ország állampolgárai, vagy akik szakdolgozatukat valamelyik európai u

Határidő: 30/11/2014

Mit jelent neked a tudomány?

Téma: Fotópályázat fiataloknak! A tudomány mindennapi életünk szerves része. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy a természetben tapasztalható számos furcsa jelenség és a tudomány világának lenyűgöző eseményei közül mi ragadja meg a fiatalok figyelmét. Azok a fiatalok, akik az általuk készített fényképet beküldik fotópályázatunkra, utazást nyerhetnek Varsóba (Lengyelországba), ahol részt vehetnek a Fiatal Tudósok Európai Versenyén, vagy Isprába (Olaszországba), ahol ellátogathatnak a Közös Kutatóközpontba. Havonta induló versenypályázat – a versenyben induló csapatok minden hónap első felében, 1-je és 15-e között küldhetik be az általuk készített fényképeket.

Részvétel: A versenyben olyan háromfős csapatok indulhatnak, amelyekben a három tagból legalább kettő lány. További feltétel, hogy a csapattagok az Európai Unió 28 tagállamának valamelyikében rendelkezzenek állampolgársággal vagy lakóhellyel, életkoruk pedig 13–18 év legyen.

Határidő: 15/12/2014

rss

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

IgenNem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?