Navigacijski put

Nagrade i natjecanja

Mladi znanstvenik početnik? Izumitelj s mnoštvom ideja? Novinar koji se bavi tematikom ljudskih prava? Talentirani scenarist ili fotograf? EU pridaje važnost izvanrednim postignućima u svim ovim i ostalim područjima. Kliknite na ispod navedene kategorije i doznajte više o redovnim natjecanjima unutar EU-a i postupku prijave.

Otvorena natjecanjarss

Natječaj za scenarij o EKZO-u

Što: Pustite mašti na volju i sastavite svoju priču! Tražimo maštovitu i uzbudljivu priču. Natječaj nije ispit iz gramatike, ali budite jasni i razumljivi! Troje pobjednika koje odabere žiri osvojit će 1500, 1000 i 500 eura, a prema najboljem scenariju bit će snimljen spot!

Tko: Građani država članica EU-a, Islanda, Norveške, Lihtenštajna i Švicarske koji imaju najmanje 18 godina. Ako je osoba mlađa od 18 godina, prijavnicu mora potpisati roditelj ili zakonski skrbnik.

Krajnji rok: 17/08/2014

Natječaj za fotografiju „Europa u mojoj regiji”

Što: Željeli bismo čuti (i vidjeti!) kako se ulaganja EU-a primjenjuju u mjestu u kojem živite i odati priznanje projektima koji su u lokalnim zajednicama uistinu polučili rezultate.  Kako biste sudjelovali u natjecanju, potrebno je samo slikati projekt koji ste vidjeli ili poznajete, a koji se financira iz fondova EU-a

Možete osvojiti 1000 EUR za opremu za digitalnu kameru i putovanje za dvoje u Bruxelles u listopadu 2014.

Tko: Građani koji žive u državi članici EU-a (stariji od 18 godina)

Krajnji rok: 25/08/2014

Nagrada za pristupačnost grada osobama s invaliditetom 2015.

Što: Nagrada za pristupačnost grada osobama s invaliditetom jest inovativno natjecanje europskih gradova čiji je cilj promicanje pristupačnosti urbanog okoliša osobama s invaliditetom i jačanje svijesti o inicijativama u području pristupačnosti u drugim gradovima diljem Europe. Godišnjom nagradom odaje se priznanje i izražava pohvala gradovima koji proaktivno podupiru i poduzimaju primjerne korake za poboljšanje pristupačnosti javnih mjesta kao što su zgrade, dječja igrališta, javni prijevoz ili komunikacijske tehnologije osobama s invaliditetom i starijim osobama.

Tko: Svi europski gradovi s više od 50 000 stanovnika. U državama članicama s manje od dva grada te veličine urbana područja koja se sastoje od dva manja grada ili više njih isto tako mogu sudjelovati ako njihov ukupni broj stanovnika premašuje 50 000.

Krajnji rok: 10/09/2014

Nagrada ERS-a za istraživanje u području revizije javnog sektora

Što: Nagrada ERS-a namijenjena je u 2014. europskom akademskom osoblju za izradu teza u područjima teoretskih i/ili empirijskih studija povezanih s revizijom javnog sektora, posebno u kontekstu Europske unije. Pobjednik/pobjednici će osvojiti nagradu u visini od 5000 EUR.

Tko: Natječaj je otvoren za sve studente poslijediplomskih studija koji su napisali magistarski ili doktorski rad te su ga obranili nakon 1. siječnja 2011. Kandidati koji ispunjuju uvjete za prijavu za nagradu Europskog revizorskog suda (ERS) moraju biti državljani države članice Europske unije ili su rad obranili na nekom od sveučilišta u Europskoj uniji.

Krajnji rok: 30/11/2014

Što za vas znači znanost?

Što: Fotografsko natjecanje! Znanost je svuda oko nas. Zanima nas što vam privlači pozornost – od neobičnih fenomena do zapanjujućih prizora znanosti na djelu. Uzmite fotoaparat i osvojite putovanje u Varšavu (Poljska) na Natjecanje Europske unije za mlade znanstvenike ili putovanje u Ispru (Italija) kako biste posjetili Zajednički istraživački centar! Mjesečno natjecanje – pošaljite svoju fotografiju između 1. i 15. dana svakog mjeseca.

Tko: Tim od tri osobe u kojem su najmanje dvije djevojke (građani i stanovnici jedne od 28 država članica EU-a u dobi između 13 i 18 godina)

Krajnji rok: 15/12/2014

rss

KONTAKT

Upiti o općim informacijama

Nazovite
00 800 6 7 8 9 10 11 Više informacija o službi

Pošaljite Vaša pitanja e-poštom

Detalji o kontaktima i posjetama institucijama, kontakti s tiskom

Pomognite nam poboljšati

Jeste li pronašli ono što ste htjeli?

DaNe

Što ste tražili?

Imate li prijedloga?