Navigointipolku

Palkintoja ja kilpailuja

EU järjestää monia erilaisia kilpailuja ja myöntää palkintoja, joilla halutaan tukea esimerkiksi nuoria tutkijalupauksia, keksijöitä, ihmisoikeusasioista kertovia journalisteja tai lahjakkaita nuoria käsikirjoittajia ja valokuvaajia. Lisätietoja on saatavilla kunkin alan kilpailun tai palkinnon omilla verkkosivuilla.

Meneillään olevat kilpailutrss

Eurooppalainen sairaanhoitokortti: videokäsikirjoituskilpailu

Aihe: Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja ideoi eurooppalaista sairaanhoitokorttia esittelevä video. Haemme kekseliäitä ja mieleenpainuvia tarinoita. Käsikirjoituksen viimeistelyn ei tarvitse olla ammattimainen, mutta idea on esitettävä selvästi ja ymmärrettävästi. Kolme parasta kilpailutyötä palkitaan 1 500, 1 000 ja 500 euron rahasummalla. Parhaasta käsikirjoituksesta tehdään sairaanhoitokortin mainosvideo.

Kenelle: Vähintään 18-vuotiaat minkä tahansa EU-maan tai Norjan, Islannin, Sveitsin tai Liechtensteinin kansalaiset. Jos osallistuja on alle 18-vuotias, vanhemman tai huoltajan on allekirjoitettava osallistumislomake.

Päättymispäivä: 17/08/2014

Eurooppa alueellani -valokuvauskilpailu

Aihe: Haluamme nähdä ja kuulla, miten EU:n investointeja käytetään sinun elinympäristössäsi, ja juhlistaa hankkeita, joilla on todellista vaikutusta paikallisyhteisöihin.  Osallistu kilpailuun ja ota valokuva EU:n rahoitusta saavasta hankkeesta

Voit voittaa 1 000 euron lahjakortin digitaalikameravarusteisiin ja kahden hengen matkan Brysseliin lokakuussa 2014.

Kenelle: EU-maassa asuvat henkilöt (yli 18-vuotiaat)

Päättymispäivä: 25/08/2014

Esteetön kaupunki 2015 -palkinto

Aihe: Esteetön kaupunki -palkinnon avulla halutaan poistaa esteitä kaupunkiympäristöstä ja levittää kaupunkien kesken tietoa muualla toteutetuista esteettömyystoimista. Palkinto jaetaan vuosittain kaupungeille, jotka ovat esimerkillisellä tavalla parantaneet esteettömyyttä ja ottaneet huomioon liikuntarajoitteisten ja ikääntyneiden tarpeet esimerkiksi asuinrakennusten, leikkikenttien, julkisten liikennevälineiden ja viestintävälineiden suunnittelussa.

Kenelle: Palkinnosta voivat kisata EU:ssa sijaitsevat kaupungit, joissa on yli 50 000 asukasta. Maissa, joissa on vain yksi tällainen kaupunki, voivat osallistua myös kahdesta tai useammasta kaupungista muodostuvat kaupunkialueet, jos niiden yhteenlaskettu asukasluku on yli 50 000.

Päättymispäivä: 10/09/2014

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen palkinto julkisen sektorin tarkastusta koskevasta tutkimuksesta

Aihe: Euroopan tilintarkastustuomioistuimen palkinto on vuonna 2014 suunnattu eurooppalaisille tutkijoille, joiden opinnäyte käsittelee teoreettisia ja/tai empiirisiä tutkimuksia, jotka liittyvät julkisen sektorin tarkastukseen erityisesti EU:n tasolla. Voittajalle (voittajille) annetaan palkinto, jonka arvo on 5 000 euroa.

Kenelle: Palkinto voidaan myöntää jatko-opiskelijoille, jotka ovat tehneet gradun tai väitöskirjan. Tutkinnon suorittamispäivän on oltava 1.1.2011 tai sitä myöhäisempi. Euroopan tilintarkastustuomioistuimen palkintoa voivat hakea EU-kansalaiset tai henkilöt, jotka ovat suorittaneet tutkintonsa EU:ssa sijaitsevassa yliopistossa.

Päättymispäivä: 30/11/2014

Mitä tiede merkitsee sinulle?

Aihe: Valokuvauskilpailu: Tiede on kaikkialla ympärillämme. Mikä sinua kiinnostaa? Kummalliset ilmiöt, tieteen käytännön sovellukset vai jokin muu? Tartu kameraasi ja voita matka Puolan Varsovaan, jossa voit osallistua nuorten tutkijoiden EU-kilpailuun, tai Italian Ispraan, jossa voit vierailla EU:n yhteisessä tutkimuskeskuksessa. Kilpailu on kuukausittainen – kuvia voi lähettää joka kuukauden 1.–15. päivä.

Kenelle: Kolmen hengen joukkue, jossa on vähintään kaksi tyttöä (13–18-vuotiaita EU-maan kansalaisia ja asukkaita)

Päättymispäivä: 15/12/2014

rss

YHTEYDENOTOT

Yleisluontoiset kyselyt

Soita numeroon
00 800 6 7 8 9 10 11 Tietoa puhelinpalvelusta

Lähetä sähköpostia

EU-elinten yhteystiedot, vierailut ja mediakontaktit

Auta meitä kehittämään sivustoa

Löysitkö etsimäsi tiedon?

KylläEn

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.