Διαδρομή πλοήγησης

Βραβεία & διαγωνισμοί

Είσαι νέος επιστήμονας, εμπνευσμένος εφευρέτης, δημοσιογράφος αφοσιωμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα ή μήπως ταλαντούχος σεναριογράφος ή φωτογράφος; Η ΕΕ επιβραβεύει τις εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους αυτούς τους τομείς και σε άλλους ακόμη. Επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες μπορείς να μάθεις περισσότερα για τους διαγωνισμούς που διοργανώνει τακτικά η ΕΕ και για το πώς μπορείς να συμμετάσχεις.

Ανοικτοί διαγωνισμοίrss

Διαγωνισμός storyboard - Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας

Τι: Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε τη δική σας ιστορία! Ψάχνουμε για μια συναρπαστική ιστορία, γεμάτη φαντασία. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό γλώσσας, ωστόσο η ιστορία σας πρέπει να είναι σαφής και κατανοητή! Οι τρεις πρώτοι νικητές που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή θα κερδίσουν 1.500, 1.000 και 500 ευρώ αντίστοιχα, και το storyboard που θα λάβει το πρώτο βραβείο θα γυριστεί σε βίντεο!

Ποιος: Πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, από οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ καθώς και από την Ισλανδία, τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ελβετία. Για άτομα κάτω των 18 ετών, απαιτείται υπογραφή του δελτίου συμμετοχής από γονέα

Προθεσμία: 17/08/2014

Διαγωνισμός φωτογραφίας "Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου"

Τι: Θα θέλαμε να μάθουμε (και να δούμε!) πώς χρησιμοποιούνται οι επενδύσεις της ΕΕ στην περιοχή σας και να προβάλουμε τα έργα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής των τοπικών κοινοτήτων.  Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να φωτογραφίσετε ένα έργο που γνωρίζετε ή έχετε δει, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ

Μπορείτε να κερδίσετε 1.000 ευρώ για την αγορά ψηφιακής κάμερας, καθώς και ένα ταξίδι για δύο στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο του 2014.

Ποιος: Πολίτες που ζουν σε χώρα της ΕΕ (άνω των 18 ετών)

Προθεσμία: 25/08/2014

Access City Award 2015

Τι: The Access City Award is an innovative competition between European cities which aims to promote accessibility in the urban environment for persons with disabilities and raise awareness of accessibility initiatives in other cities across Europe. The annual prize recognises and celebrates those cities which proactively support and take exemplary steps to improve accessibility for disabled and older people to public areas such as housing, children's play areas, public transport or communication technologies.

Ποιος: All EU cities of over 50 000 inhabitants. In Member States with less than two of such cities, urban areas composed of two or more towns may also participate if their combined population exceeds 50,000 inhabitants.

Προθεσμία: 10/09/2014

Βραβείο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για έρευνες σχετικά με τον λογιστικό έλεγχο στον δημόσιο το

Τι: Το Βραβείο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου 2014 απονέμεται σε μέλη της ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής κοινότητας για θεωρητικές ή/και εμπειρικές μελέτες όσον αφορά τον λογιστικό έλεγχο στον δημόσιο τομέα, ιδίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νικητές λαμβάνουν βραβείο ύψους 5.000 ευρώ.

Ποιος: Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές, έχουν εκπονήσει μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή. Οι εξετάσεις πρέπει να έχουν γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά. Οι υποψήφ

Προθεσμία: 30/11/2014

Τι σημαίνει για σας επιστήμη;

Τι: Διαγωνισμός φωτογραφίας! Η επιστήμη είναι παρούσα παντού. Είτε πρόκειται για ένα παράξενο φαινόμενο είτε για ένα επιστημονικό επίτευγμα, θέλουμε να μάθουμε τι σας εντυπωσιάζει περισσότερο. Πάρτε τώρα τη φωτογραφική σας μηχανή και κερδίστε ένα ταξίδι στη Βαρσοβία (Πολωνία) για να παρευρεθείτε στον διαγωνισμό της ΕΕ για νέους επιστήμονες, ή ένα ταξίδι στην Ίσπρα (Ιταλία) για να επισκεφθείτε το Κοινό Κέντρο Ερευνών! Μηνιαίος διαγωνισμός - στείλτε μια φωτογραφία μεταξύ 1-15 κάθε μήνα.

Ποιος: Ομάδα τριών ατόμων, από τα οποία τα δύο τουλάχιστον κορίτσια (πολίτες και κάτοικοι ενός από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 13 έως 18 ετών)

Προθεσμία: 15/12/2014

rss

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το δικτυακό τόπο

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

ΝαιΌχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;