Διαδρομή πλοήγησης

Βραβεία & διαγωνισμοί

Είσαι νέος επιστήμονας, εμπνευσμένος εφευρέτης, δημοσιογράφος αφοσιωμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα ή μήπως ταλαντούχος σεναριογράφος ή φωτογράφος; Η ΕΕ επιβραβεύει τις εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους αυτούς τους τομείς και σε άλλους ακόμη. Επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες μπορείς να μάθεις περισσότερα για τους διαγωνισμούς που διοργανώνει τακτικά η ΕΕ και για το πώς μπορείς να συμμετάσχεις.

Ανοικτοί διαγωνισμοίrss

Διαγωνισμός storyboard - Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας

Τι: Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε τη δική σας ιστορία! Ψάχνουμε για μια συναρπαστική ιστορία, γεμάτη φαντασία. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό γλώσσας, ωστόσο η ιστορία σας πρέπει να είναι σαφής και κατανοητή! Οι τρεις πρώτοι νικητές που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή θα κερδίσουν 1.500, 1.000 και 500 ευρώ αντίστοιχα, και το storyboard που θα λάβει το πρώτο βραβείο θα γυριστεί σε βίντεο!

Ποιος: Πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, από οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ καθώς και από την Ισλανδία, τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ελβετία. Για άτομα κάτω των 18 ετών, απαιτείται υπογραφή του δελτίου συμμετοχής από γονέα

Προθεσμία: 17/08/2014

Διαγωνισμός φωτογραφίας "Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου"

Τι: Θα θέλαμε να μάθουμε (και να δούμε!) πώς χρησιμοποιούνται οι επενδύσεις της ΕΕ στην περιοχή σας και να προβάλουμε τα έργα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής των τοπικών κοινοτήτων.  Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να φωτογραφίσετε ένα έργο που γνωρίζετε ή έχετε δει, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ

Μπορείτε να κερδίσετε 1.000 ευρώ για την αγορά ψηφιακής κάμερας, καθώς και ένα ταξίδι για δύο στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο του 2014.

Ποιος: Πολίτες που ζουν σε χώρα της ΕΕ (άνω των 18 ετών)

Προθεσμία: 25/08/2014

Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2015

Τι: Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης απονέμεται στο πλαίσιο ενός καινοτόμου διαγωνισμού μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων, ο οποίος στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στο αστικό περιβάλλον, αλλά και στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με πρωτοβουλίες βελτίωσης της προσβασιμότητας σε ευρωπαϊκές πόλεις. Το ετήσιο αυτό βραβείο αναγνωρίζει και προβάλλει τις πόλεις που λαμβάνουν υποδειγματικά μέτρα για τη βελτίωση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων σε δημόσιους χώρους.

Ποιος: Όλες οι πόλεις της ΕΕ με περισσότερους από 50.000 κατοίκους. Για τα κράτη μέλη με λιγότερες από δύο τέτοιες πόλεις, οι αστικές περιοχές που αποτελούνται από δύο ή περισσότερες κωμοπόλεις μπορούν επίσης να συμμετάσχουν.

Προθεσμία: 10/09/2014

Βραβείο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για έρευνες σχετικά με τον λογιστικό έλεγχο στον δημόσιο το

Τι: Το Βραβείο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου 2014 απονέμεται σε μέλη της ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής κοινότητας για θεωρητικές ή/και εμπειρικές μελέτες όσον αφορά τον λογιστικό έλεγχο στον δημόσιο τομέα, ιδίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νικητές λαμβάνουν βραβείο ύψους 5.000 ευρώ.

Ποιος: Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές, έχουν εκπονήσει μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή. Οι εξετάσεις πρέπει να έχουν γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά. Οι υποψήφ

Προθεσμία: 30/11/2014

Τι σημαίνει για σας επιστήμη;

Τι: Διαγωνισμός φωτογραφίας! Η επιστήμη είναι παρούσα παντού. Είτε πρόκειται για ένα παράξενο φαινόμενο είτε για ένα επιστημονικό επίτευγμα, θέλουμε να μάθουμε τι σας εντυπωσιάζει περισσότερο. Πάρτε τώρα τη φωτογραφική σας μηχανή και κερδίστε ένα ταξίδι στη Βαρσοβία (Πολωνία) για να παρευρεθείτε στον διαγωνισμό της ΕΕ για νέους επιστήμονες, ή ένα ταξίδι στην Ίσπρα (Ιταλία) για να επισκεφθείτε το Κοινό Κέντρο Ερευνών! Μηνιαίος διαγωνισμός - στείλτε μια φωτογραφία μεταξύ 1-15 κάθε μήνα.

Ποιος: Ομάδα τριών ατόμων, από τα οποία τα δύο τουλάχιστον κορίτσια (πολίτες και κάτοικοι ενός από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 13 έως 18 ετών)

Προθεσμία: 15/12/2014

rss

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το δικτυακό τόπο

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

ΝαιΌχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;