Навигационна пътека

Награди и конкурси

Вие сте обещаващ млад учен? Вдъхновен изобретател? Журналист, пишещ за правата на човека? Талантлив сценарист или фотограф? ЕС отличава изключителни постижения в тези и в много други области. Щракнете върху категориите по-долу, за да научите повече за редовните конкурси на ЕС и как да участвате в тях.

Текущи конкурсиrss

Конкурс за сториборд — ЕЗОК

Какво: Дайте воля на въображението си и създайте своя история! Търсим вълнуваща и изпълнена с въображение история. Това не е упражнение по граматика, но все пак тя трябва да е ясна и разбираема. Трима победители, определени от жури, ще спечелят 1500, 1000 и 500 евро, а по класирания на първо място сториборд ще бъде създаден видеоклип!

Кой: Граждани на възраст 18 или повече години от всички държави в ЕС, както и от Исландия, Норвегия, Лихтенщайн и Швейцария. За лица на възраст до18 години родител или законен настойник трябва да подпише формуляра за участие.

Краен срок: 17/08/2014

Фотоконкурс „Европа в моя регион“

Какво: Искаме да чуем (и видим!) как се използват инвестициите от ЕС във вашия регион и да покажем проекти, които водят до истинска положителна промяна за местните общности.  За да участвате в конкурса, трябва само да направите снимка, свързана с проект, който получава финансиране от ЕС

Можете да спечелите цифрово фотографско оборудване по ваш избор на стойност до 1000 евро и пътуване за двама до Брюксел през октомври 2014 г.

Кой: Граждани, живеещи в страна от ЕС (на възраст над 18 години)

Краен срок: 25/08/2014

Награда „Достъпен град“ 2015

Какво: „Достъпен град“ е новаторски конкурс за европейски градове, който има за цел насърчаване на достъпността в градска среда за хората с увреждания и повишаване на осведомеността за инициативи за достъпност в други градове в Европа. С годишната награда се отличават градовете, които са активни в тази област и предприемат образцови мерки за подобряване на достъпа на хората с увреждания и на възрастните хора до жилища, детски площадки, обществен транспорт, комуникационни технологии и др.

Кой: Всички градове в ЕС с над 50 000 жители. В държави членки с по-малко от два такива града могат да участват и градски райони, съставени от два или повече града, ако тяхното общо население надхвърля 50 000 души.

Краен срок: 10/09/2014

Награда на Европейската сметна палата за изследвания в областта на одита в публичния сектор

Какво: Наградата на Европейската сметна палата за 2014 г. ще бъде връчена за магистърска или докторска теза в областта на теорията или практиката, свързана с одита в публичния сектор, особено в контекста на Европейския съюз. Победителят ще получи 5000 евро.

Кой: В конкурса могат да участват всички, които са защитили магистърска или докторска теза. Защитата трябва да се е състояла не по-рано от 1 януари 2011 г. Кандидатите трябва да са граждани на Европейския съюз или да са защитил

Краен срок: 30/11/2014

Какво означава науката за теб?

Какво: Фотоконкурс! Науката е навсякъде около нас. От странни явления до смайваща наука в действие — искаме да видим какво привлича вниманието ти. Грабвай фотоапарата си и спечели пътуване до Варшава (Полша), за да присъстваш на конкурса на Европейския съюз за млади учени, или пътуване до Испра (Италия), за да посетиш Съвместния изследователски център! Месечен конкурс — изпращай своя снимка между 1-во и 15-то число на всеки месец.

Кой: Екип от трима души с поне две момичета (граждани и постоянно пребиваващи в една от 28-те страни от Европейския съюз на възраст между 13 и 18 години)

Краен срок: 15/12/2014

rss

Помогнете ни да направим сайта по-добър

Намерихте ли търсената от вас информация?

ДаНе

Какво търсехте?

Имате ли предложения?