Navigation path

Partnerek

A Bizottság több stratégiai partnerrel is együttműködik annak elősegítése érdekében, hogy a kezdeményezés a társadalom minden szintjén, valamint helyi, regionális és tagállami szinten egyaránt sikeres legyen.

A Bizottságot munkájában nem csupán az egyes szervezeti egységek és az uniós tagállamokban található képviseletek segítik, hanem a többi uniós intézmény és számos külső partner is támogatja

Europe Direct

Europe Direct ügyfélszolgálati központok

A bizottsági szolgálat feladata, hogy az érdeklődőket tájékoztassa az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekben.
Hívja az alábbi ingyenes telefonszámot EU-ban bárhol: 00 800 67 89 10 11

Europe Direct

Europe Direct információs központok

EU-szerte közel 500 iroda szolgáltat információt az Európai Unióról.

Európai Parlament (és a tagállamokban található tájékoztatási irodái)

Az Európai Unió közvetlenül megválasztott intézménye. Az Európai Parlament 754 képviselőjét az uniós tagállamok szavazói ötévente választják meg.

Európai Gazdasági és Szociális Bizottság

Az európai munkaadókat, munkavállalókat és egyéb érdekcsoportokat képviselő intézmény. Tanácsadó szervként feladata, hogy a nagyobb intézményeket (azaz a Tanácsot, a Bizottságot és az Európai Parlamentet) szakértői véleményekkel lássa el.

Régiók Bizottsága

A regionális és helyi képviselőkből álló uniós intézmény, amely lehetővé teszi, hogy a regionális és helyi hatóságok részt vegyenek a döntéshozatalban.

eyca

A polgárok szövetségének európai éve

Civil szervezetek szövetsége, amelyben hatvan civil szervezet és európai szintű platform képviselteti magát.

Európa Tanács

Az alapvető értékek (emberi jogok, demokrácia és jogállamiság) tiszteletben tartása felett őrködő szervezet, amelynek gyakorlatilag az összes európai ország tagja (tagállamok száma: 47).

Tagállami koordináló szervek - 2013

Egyes tagállamok tagállami koordinátort jelöltek ki, hogy megszervezzék az országukban zajló tevékenységeket, elősegítsék a helyi és a regionális tevékenységek népszerűsítését, valamint ösztönözzék az érintett szereplők részvételét.

A Polgárok európai éve kampány nagykövetei - 2013

Nagykövetek: Számos híresség és közéleti személyiség csatlakozott a Polgárok európai éve (2013) kampányhoz, hogy az Év nagyköveteiként támogassák a kezdeményezést, európai uniós és nemzeti szinten egyaránt.

Az Év arcai- 2013

Az Év arcai: Olyan uniós polgárok, akik Európai Unió-szerte a legkülönbözőbb formában éltek uniós jogaikkal vagy rendkívüli módon járultak hozzá Európa egészéhez.

Szóvivők - 2013

Szóvivők: Az európai polgárság és az EU-jogok számos tudósa és szakértője az Év szóvivőjeként osztja meg az Évvel kapcsolatos tudását és szakértelmét a szélesebb közönséggel.

Additional tools

  • Szövegméret csökkentése
  • Szövegméret növelése
  • Kontrasztos megjelenítés
  • Alapértelmezett színséma

Kapcsolatfelvétel

For questions related to the Year, contact

The team of the Year 2014

Általános kérdésekkel forduljon

Europe Direct : Call 00 800 6 7 8 9 10 11E-mail us your questions

A európai parlamenti választások