Navigation path

16/05/2013 17:45 - 16/05/2013 20:00

Jouw Europa? | Den Haag (Netherlands)

Op initiatief van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, eurocommissaris Viviane Reding in Den Haag een toelichting geven op het op 8 mei verschenen Burgerschapsrapport 2013.

Daarna gaan we met elkaar in debat.

Graag nodigen we je uit om hier aan mee te doen. In het Burgerschapsrapport identificeert de Europese Commissie de grootste belemmeringen waarmee Europese burgers worden geconfronteerd wanneer zij in het dagelijkse leven hun rechten willen uitoefenen.

Het is voor de Commissie belangrijk om deze belemmeringen weg te nemen om zo jouw rechten en die van andere Europese burgers te kunnen waarborgen.

De Europese Commissie wil het leven van Europese burgers vergemakkelijken.

Denk aan maatregelen die vrij reizen, te wonen en werken in elk van de lidstaten e.d. Heb je suggesties Welke maatregelen de Europese Commissie volgens jou moet nemen om het leven van jou en van de andere Europese burgers verder te verbeteren kom dan naar dit debat Na de keynote speech van eurocommissaris Viviane Reding kun je in gesprek gaan over jouw Europa met onder andere Europarlementariër Sophie In´t Veld, wetenschapper Bernard Steunenberg en directeur van Netwerk Democratie Josien Pieterse.

De bijeenkomst is een initiatief van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en wordt georganiseerd in samenwerking met het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland en het Montesquieu Instituut.

Praktische informatie donderdag 16 mei 2013 17:45 - 20:00 uur

Locatie: auditorium Campus Den Haag, Schouwburgstraat 2 te Den Haag Aanmelden is verplicht.

Additional tools

  • Decrease text
  • Increase text
  • Choose high-contrast version
  • Choose standard color version

Contact

For questions related to the Year, contact

The team of the Year 2014

Pour des questions générales

Europe Direct : Call 00 800 6 7 8 9 10 11E-mail us your questions

Élections européennes