Navigation path

19/04/2013 11:00 - 19/04/2013 13:30

Regionalni posvet: Pravica evropskih državljanov do izobrazbe in poklicnih kvalifikacij v EU | Velenje (Mladinski center Velenje, Efenkova cesta 61a) (Slovenia)

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani vabijo na prvi regionalni posvet o pravicah evropskih državljanov do izobrazbe in poklicnih kvalifikacij v EU. Posvet bo potekal v Mladinskem centru Velenje (Efenkova cesta 61a) od 11.00 do 13.30.

O priznavanju poklicnih kvalifikacij, prihodnosti izobraževanja in programov EU na področju izobraževanja ter o perspektivnih poklicih v EU bodo spregovorili predstavniki resornih ministrstev in mestne občine Velenje, Zavoda RS za zaposlovanje ter institucij, ki so nosilci programov EU na področju izobraževanja in usposabljanja. Državljanke in državljani lahko svoja mnenja in predloge ter vprašanja govorcem, ki bodo sodelovali na posvetu, že od 4. aprila naprej postavljajo preko spletne strani: www.eu-dogodki.si/forum. Zbrane predloge bomo predstavili tudi na nacionalnem dialogu 9. maja v Ljubljani, ki se ga bo udeležil tudi evropski komisar Janez Potočnik 9. maja v Ljubljani. Zbrane predloge s petih posvetov v Sloveniji posredovani Evropski komisiji. Ta bo ob zaključku evropskega leta državljanov pripravila poročilo o državljanstvu, kar bo vodilo k pripravi politik in razvoju Unije v prihodnje. Javni posvet o pravicah evropskih državljanov do izobrazbe in poklicnih kvalifikacij je eden izmed dogodkov v okviru projekta »EU Si Ti«. Ob evropskem letu državljanov po vseh slovenskih regijah potekajo dogodki, na katerih predstavljamo aktualne evropske teme in pravice, ki jih državljanom prinaša evropsko državljanstvo.

Več informacij: eudogodki@mreza-mama.si

Related links

Additional tools

  • Pienennä tekstiä
  • Suurenna tekstiä
  • Valitse suurikontrastinen versio
  • Palauta sivun alkuperäiset värit

Yhteydenotot

For questions related to the Year, contact

The team of the Year 2014

Jos sinulla on yleistä kysyttävää EU:sta

Europe Direct : Call 00 800 6 7 8 9 10 11E-mail us your questions

Euroopan parlamentin vaalit