Om EUROPA

Europa.eu är Europeiska unionens officiella webbplats. Den är en bra utgångspunkt om du letar efter information och tjänster från EU men inte hittar bland våra sidor.

Den här webbplatsen ger dig:

  • grundläggande information om hur EU fungerar
  • de senaste nyheterna och händelserna i EU
  • länkar till EU-information om webbplatserna för EU:s institutioner och byråer.

Vem driver den här webbplatsen?

Webbplatsen drivs av Europeiska kommissionens avdelning för kommunikation DeutschEnglishfrançais å EU-institutionernas vägnar.

Hur du använder den här webbplatsen

Du kan söka på den här webbplatsen med något av våra huvudämnen, t.ex. Om EU, Att bo och leva i EU eller Aktiv på nätet, eller med hjälp av sökmotorn eller registret A-Ö.

Vägvisare till EU:s information och tjänster

EU är en av världens största utgivare av information online, och det kan verka komplicerat att få tag på rätt information. Varje dag är det en enorm mängd av information som läggs ut: lagstiftning, statistik, pressmeddelanden, politiska rapporter med mera.

Alla EU:s institutioner och byråer har sina egna webbplatser. EU:s kontor i vart och ett av medlemsländerna och i länder världen över har även de sina egna sidor. Våra onlinetjänster gäller ett stort antal ämnesområden, allt från att hitta ett företags momsnummer till att beställa EU-dokument och hjälpa folk att hitta jobb utomlands.

På den här webbplatsen försöker vi tillhandahålla vägvisare till all information. Vi har försökt att dela upp informationen på ett tydligt sätt och vi ger beskrivningar av vad du kan vänta dig att hitta bakom varje länk.

Kundtillfredsställelse

Europa.eu är designad för dig. Vi arbetar ihop med webbplatsanvändarna för att göra sidans struktur och språk så tydliga som möjligt, men vi strävar hela tiden efter att bli ännu bättre.

Om du vill ge oss kommentarer, förslag och feedback på hur du upplever den här webbplatsen, får du gärna kontakta Europa-webbteamet

Vad händer med användarfeedbacken?

Kommentarer som vi får från våra användare översätts, läses och analyseras varje vecka. Vi anpassar hela tiden webbplatsen efter din feedback.

Vi får kommentarer från Europawebbplatsens användare från fyra håll:

  • Hjälp oss att bli bättre – vi får upp till 3 000 kommentarer i veckan via det här formuläret.
  • Enkät – vi ber var tjugonde besökare på webbplatsen att svara på några korta frågor.
  • Kontaktformulär – du kan fylla i ett webbformulär för att ställa frågor till oss.
  • Användbarhetstestning – vi gör regelbundet användbarhetstester för att få feedback på befintliga och planerade webbsidor. Vi använder oss också av bland annat fältstudier, pappersprototyper och kortsortering.

Vi läser och analyserar alla inkomna förslag och kommentarer efter att de har översatts till språk som vi förstår (maskinöversättning). Vi tittar om det finns återkommande problem och gör fortlöpande ändringar. Det kan röra sig om att lägga till en länk, ändra en länkbeskrivning eller på annat sätt hjälpa användarna att hitta rätt information.

Alla kommentarer vi får in är anonyma och vi behåller inte uppgifter om vilka som använder webbplatsen eller skickar feedback.

KONTAKT

Allmänna frågor om EU

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Läs mer om tjänsten

Skicka din fråga

Kontaktuppgifter och besöksadresser till institutionerna, presskontakter

Hjälp oss att bli bättre!

Hittade du vad du letade efter?

JaNej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?