Over de EUROPA-website

Europa.eu is de officiële website van de Europese Unie. Deze website is een goed uitgangspunt als u informatie en diensten van de EU zoekt maar niet weet welke van onze sites u moet bezoeken.

Deze site biedt u:

  • basisinformatie over hoe de EU werkt;
  • het laatste EU-nieuws en actuele EU-evenementen;
  • links naar informatie over de EU op de websites van EU-instellingen en -agentschappen.

Wie beheert deze site?

De site wordt namens de EU-instellingen beheerd door de afdeling Communicatie van de Europese Commissie DeutschEnglishfrançais.

Gebruik van deze site

U kunt op deze site zoeken aan de hand van een van onze hoofdonderwerpen (zoals 'Over de EU', 'Uw leven in de EU' en 'Doe mee!') of met behulp van de zoekfunctie of de A-Z-index.

Wegwijzers naar EU-informatie en -diensten

De EU is een van de grootste uitgevers van online-informatie ter wereld, en het opsporen van informatie kan ingewikkeld lijken. Elke dag wordt er een grote hoeveelheid informatie online gezet, waaronder wetgeving, statistieken, persberichten, beleidsrapporten en meer.

Alle EU-instellingen en -agentschappen hebben hun eigen website. EU-kantoren in alle lidstaten en in landen over de hele wereld hebben eveneens hun eigen site. Andere onlinediensten behandelen verschillende onderwerpen, van het zoeken naar het btw-nummer van een bedrijf tot het bestellen van EU-publicaties en het helpen van mensen die in het buitenland werk zoeken.

Op deze site proberen we wegwijzers naar die informatie te bieden. We hebben geprobeerd de informatie op een duidelijke manier te categoriseren, en we geven beschrijvingen van wat u achter elke link kunt vinden.

Klanttevredenheid

Europa.eu is voor ú ontworpen. We werken samen met websitebezoekers om de structuur en taal van deze site zo duidelijk mogelijk te maken, en proberen de site voortdurend te verbeteren.

Voor opmerkingen, suggesties en feedback over deze site kunt u contact opnemen met het webteam van Europa

Wat gebeurt er met de feedback van bezoekers?

Opmerkingen die we van onze websitebezoekers ontvangen, worden wekelijks vertaald, gelezen en geanalyseerd. Aan de hand van uw feedback passen we de site voortdurend aan.

Gebruikers van de EU-website geven ons op vier manieren feedback:

  • via het Help ons verbeteren-formulier krijgen we wekelijks zo'n 3 000 opmerkingen
  • we vragen 1 op de 20 bezoekers om een korte enquête te beantwoorden
  • met het feedbackformulier kan iedereen ons een mail sturen, die wij ook beantwoorden
  • regelmatig laten we onze bestaande site of nieuwe pagina's testen door gebruikers; we gebruiken ook andere onderzoekstechnieken, zoals veldwerk, paper prototyping en cardsorting

Alle reacties en suggesties worden zo nodig (automatisch) vertaald en daarna verder onderzocht. Als bepaalde problemen regelmatig terugkeren, passen we de website aan, bijvoorbeeld met nieuwe links, linkbeschrijvingen of andere oplossingen.

Alle ontvangen opmerkingen zijn anoniem, en we bewaren geen gegevens over mensen die de website gebruiken of feedback sturen.

CONTACT

Algemene inlichtingen

Bel
00 800 6 7 8 9 10 11 Nadere informatie

E-mail ons uw vragen

Contactgegevens instellingen, bezoekersdiensten, persdiensten

Help ons verbeteren

Gevonden wat u zocht?

JaNee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?