Navigációs útvonal

Az EUROPA portálról

Az Europa.eu az Európai Unió hivatalos webhelye. Ez jó kiinduló pont, ha az EU által nyújtott tájékoztatást és szolgáltatást keres, de nem igazodik el a webhelyeinken.

Ez a webhely a következőket nyújtja Önnek:

  • alapvető információk az EU működésének módjáról
  • a legfrissebb uniós hírek és események
  • linkek az uniós intézmények és ügynökségek honlapjain megtalálható információkhoz.

Ki működteti ezt a webhelyet?

A webhelyet az Európai Bizottság kommunikációs részlege DeutschEnglishfrançais működteti az uniós intézmények képviseletében.

A webhely használata

Ezen a webhelyen egy-egy fő témakörünkben kereshet, pl.: Az EU-ról, Az Ön élete az EU-ban, Részvétel, illetve a keresővel vagy az A-Z index segítségével is kereshet.

Útbaigazítások uniós információkhoz és szolgáltatásokhoz

Világviszonylatban az EU azon szereplők közé tartozik, akik az interneten a legtöbb információt teszik közzé, és az információk keresése bonyolultnak tűnhet. Naponta hatalmas információmennyiség kerül az internetre, ezek között vannak törvényalkotással kapcsolatos tájékoztatások, statisztikák, sajtóközlemények, szakpolitikai jelentések és még sok más.

Minden uniós intézménynek és ügynökségnek saját webhelye van. A tagországokban és a világ más országaiban működő európai uniós hivataloknak is saját webhelyük van. Egyéb online szolgáltatások pedig témakörök sokaságát kínálják, cégek adószámának megkeresésétől EU-s kiadványok megrendeléséig, illetve segítséget nyújtanak a polgároknak külföldi munkalehetőségek felkutatásához.

Ezen a webhelyen igyekszünk útbaigazításokat adni ezekhez az információkhoz. Igyekeztünk egyértelműen rendszerezni ezeket az információkat, és ismertetésekkel szolgálunk arról, hogy várhatóan mit fog találni az egyes linkek mögött.

Ügyfél-elégedettség

Az Europa.eu Önnek készült. A webhely felhasználóival együttműködünk annak érdekében, hogy a webhely felépítése és nyelvezete minél egyértelműbb legyen, és folyamatosan törekszünk a tökéletesítésére.

A webhellyel kapcsolatos megjegyzéseivel, javaslataival és visszajelzésével kérjük, keresse fel az Európa portál webkoordinátorait.

Mi történik a felhasználói visszajelzéssel?

A webhelyünk felhasználóitól kapott megjegyzéseket hetente lefordítjuk, elolvassuk és kielemezzük. Visszajelzésének megfelelően a webhelyen folyamatosan igazításokat végzünk.

Az Európai Unió portáljának felhasználói négyféleképpen küldhetnek visszajelzést a számunkra:

  • a Segítsen tökéletesíteni honlapunkat! rovat révén hetente közel 3000 észrevételt kapunk;
  • az oldalainkra belépő látogatók közül minden huszadikat felkérjük arra, hogy néhány rövid kérdésre válaszolva vegyen részt felmérésünkben;
  • a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével a látogatók megírhatják a portál minőségével kapcsolatos véleményüket, és választ kapnak tőlünk;
  • rendszeres időközönként felhasználói tesztelésnek vetjük alá webhelyünket annak érdekében, hogy visszajelzést kapjunk a felhasználóktól a már „élő” weboldalakról, illetve az előkészítés alatt álló új oldalakról és rovatokról. Ezen túlmenően más módszereket is alkalmazunk, pl. helyszíni vizsgálatot, papírprototípus-alapú tesztelést és kártyarendezést.

A beérkező megjegyzések és javaslatok mindegyikét lefordítjuk (gépi fordítóprogrammal) az általunk értett munkanyelvekre, majd elemezzük őket. Kiszűrjük a visszatérő problémákat, és a visszajelzések alapján rendszeresen tökéletesítjük honlapunkat. Ha szükséges, további linkekkel bővítjük az oldalakat, módosítjuk a hivatkozások leírását, vagy más módon segítünk a felhasználóknak megtalálni a keresett információt.

Minden megjegyzést névtelenként kezelünk, és nem őrizzük meg a webhely felhasználóinak vagy a visszajelzések küldőinek adatait.

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

IgenNem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?