Tietoa EUROPA-sivustosta

Europa.eu on Euroopan unionin virallinen verkkosivusto. Se on hyvä lähtökohta, jos etsit tietoa EU:sta ja sen tarjoamista palveluista, mutta et ole vielä tutustunut sivustoihimme.

Tämä sivusto tarjoaa

  • perustietoa EU:n toimintatavoista
  • EU:n tuoreita uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista
  • linkkejä EU:n toimielinten ja virastojen verkkosivustoilla oleviin tietoihin

Sivuston hallinnoija

Sivustoa hallinnoi Euroopan komission viestintäyksikkö DeutschEnglishfrançais EU:n toimielinten puolesta.

Sivuston käyttöohjeet

Voit hakea sivustolta tietoa selailemalla pääaiheitamme (esim. Tietoa EU:sta, Kansalaisena EU:ssa, Keskustelu ja mielipiteet) tai hakukoneen tai aakkosellisen hakemiston avulla.

Opasteet EU:ta koskeviin tietoihin ja sen tarjoamiin palveluihin

EU on maailman suurimpia verkkoviestinnän tarjoajia, ja tietojen löytäminen voi tuntua hankalalta. Verkossa julkaistaan joka päivä valtavasti tietoa, esimerkiksi lainsäädäntöä, tilastoja, lehdistötiedotteita ja poliittisia katsauksia.

Kaikilla EU:n toimielimillä ja virastoilla on oma verkkosivustonsa. Myös jäsenvaltioissa ja muualla maailmassa sijaitsevilla EU:n edustustoilla on oma verkkosivustonsa. Muissa verkkopalveluissa käsitellään monenlaisia aiheita, esimerkiksi sitä, miten löydät tietyn yrityksen alv-tunnuksen, tilaat EU:n julkaisuita tai löydät työpaikan ulkomailta.

Näillä verkkosivuilla haluamme tarjota opasteita tietojen löytämiseksi. Olemme pyrkineet luokittelemaan nämä tiedot selkeästi ja kuvailemaan kunkin linkin sisältöä.

Asiakastyytyväisyys

Europa.eu on suunniteltu sinua varten. Teemme verkkosivuston käyttäjien kanssa yhteistyötä, jotta sivuston rakenne ja kieli olisivat mahdollisimman selkeät, mutta etsimme jatkuvasti myös keinoja parantaa sivustoa.

Lähettääksesi meille kommentteja, ehdotuksia ja palautetta sivustosta, ota yhteyttä Europa-tiimiin

Mitä käyttäjien antamalle palautteelle tapahtuu?

Käännämme, luemme ja analysoimme verkkosivuston käyttäjiltä saamamme kommentit viikoittain. Muokkaamme sivustoa jatkuvasti palautteen perusteella.

Euroopan unionin verkkosivuston käyttäjiltä kerätään palautetta seuraavilla tavoilla:

  • Auta meitä kehittämään sivustoa -lomake – tätä useimmilla alasivuilla olevaa lomaketta käyttää viikoittain jopa 3 000 sivustolla kävijää.
  • Käyttäjäkyselyt – joka kahdeskymmenes EUROPA-sivustolla vieraileva saa vastattavakseen lyhyen palautekyselyn.
  • Yhteydenottolomake – kansalaiset voivat lähettää palautetta Ota yhteyttä EUROPA-tiimiin -lomakkeella. Viesteihin pyritään myös vastaamaan.
  • Käyttäjätestit – sekä julkista EUROPA-sivustoa että sen valmisteilla olevia osia testataan säännöllisesti käyttäjätestein. Myös muita tutkimusmenetelmiä käytetään, esimerkiksi kenttätutkimuksia, paperiprototyyppejä ja korttilajittelua.

Tarvittaessa kommentit ja ehdotukset käännetään (konekäännösohjelmia käyttäen), minkä jälkeen ne analysoidaan. Pidämme erityisesti silmällä toistuvia ongelmia, ja teemme jatkuvasti pieniä muutoksia sivuston parantamiseksi. Voimme esimerkiksi lisätä linkkejä, muuttaa linkkien kuvauksia tai muutoin parantaa sivuston käytettävyyttä.

Kaikki saamamme kommentit ovat nimettömiä, emmekä tallenna tietoa verkkosivun käyttäjistä tai palautteen lähettäjistä.

YHTEYDENOTOT

Yleisluontoiset kyselyt

Soita numeroon
00 800 6 7 8 9 10 11 Tietoa puhelinpalvelusta

Lähetä sähköpostia

EU-elinten yhteystiedot, vierailut ja mediakontaktit

Auta meitä kehittämään sivustoa

Löysitkö etsimäsi tiedon?

KylläEn

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.