Διαδρομή πλοήγησης

Σχετικά με το EUROPA

Europa.eu είναι ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί μια καλή αφετηρία αν αναζητάτε πληροφορίες και υπηρεσίες παρεχόμενες από την ΕΕ αλλά δεν γνωρίζετε πώς να κινηθείτε στις ιστοσελίδες μας.

Αυτή η ιστοσελίδα σας παρέχει:

  • βασικές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
  • τελευταίες ειδήσεις και συμβάντα στην ΕΕ
  • συνδέσμους για πληροφορίες της ΕΕ στους ιστότοπους θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ.

Ποιός διαχειρίζεται αυτόν τον ιστότοπο;

Η διαχείριση του δικτυακού αυτού τόπου γίνεται από το τμήμα Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DeutschEnglishfrançais εκ μέρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Τρόπος χρήσης αυτού του ιστότοπου

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτόν τον ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα από κύρια θέματά μας, π.χ. Σχετικά με την ΕΕ, Η ζωή σας στην ΕΕ, Λάβετε Μέρος, ή χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης ή το ευρετήριο από το Α-Ω.

Σηματοδείκτες για πληροφορίες και υπηρεσίες της ΕΕ

Η ΕΕ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εκδότες διαδικτυακών πληροφοριών στον κόσμο και το κυνήγι πληροφοριών μπορεί να φαίνεται πολύπλοκο. Καθημερινά, αναρτάται στο διαδίκτυο ένα τεράστιο εύρος πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων νομοθεσιών, στατιστικών στοιχείων, δελτίων τύπου, εκθέσεων πολιτικής και πολλών άλλων.

Όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ καθώς και οι οργανισμοί διαθέτουν τους δικούς τους ιστότοπους. Τα γραφεία της ΕΕ σε κάθε ένα από τα κράτη μέλη και σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο διαθέτουν επίσης τους δικούς τους ιστότοπους. Υπάρχουν άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες που καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων, από την εξεύρεση του ΑΦΜ μιας εταιρείας ως την παραγγελία εκδόσεων της ΕΕ και την υποστήριξη ανθρώπων που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Στον ιστότοπο αυτόν προσπαθούμε να παρέχουμε σηματοδείκτες για τις πληροφορίες αυτές. Έχουμε προσπαθήσει να κατηγοριοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες με σαφή τρόπο και παρέχουμε περιγραφές για το τι μπορείτε να αναμένετε να βρείτε πίσω από κάθε σύνδεσμο.

Ικανοποίηση του πελάτη

Η διαδικτυακή πύλη Europa.eu είναι σχεδιασμένη για εσας. Συνεργαζόμαστε με χρήστες του ιστότοπου για να καταστήσουμε τη δομή και τη γλώσσα του εν λόγω ιστότοπου όσο το δυνατό πιο σαφή, αλλά αναζητούμε συνεχώς τρόπους βελτίωσης.

Για να μας δώσετε τα σχόλιά σας, προτάσεις, και τη δική σας γνώμη σχετικά με το πώς βρίσκετε αυτόν τον ιστότοπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα ιστού του Europa

Πως μας βοηθάει η γνώμη των χρηστών;

Τα σχόλια που λαμβάνουμε από τους χρήστες του ιστότοπου μεταφράζονται, διαβάζονται και αναλύονται σε εβδομαδιαία βάση. Προσαρμόζουμε συνεχώς την ιστοσελίδα σύμφωνα με τα δικά σας σχόλια.

Οι χρήστες του ιστότοπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να μας στέλνουν τα σχόλιά τους με τους εξής τέσσερις τρόπους:

  • Δελτίο για τη βελτίωση του ιστότοπου: μέσω του δελτίου αυτού λαμβάνουμε περίπου 3.000 σχόλια κάθε εβδομάδα.
  • Έρευνα: ζητάμε από έναν στους 20 χρήστες που εισέρχονται στον ιστότοπο να απαντήσουν σε λίγες σύντομες ερωτήσεις.
  • Δελτίο επικοινωνίας: πρόκειται για ένα δελτίο σχολιασμού που μπορούν να μας στείλουν ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι και να λάβουν σχετική απάντηση.
  • Δοκιμές από τους χρήστες: ζητάμε τακτικά από τους χρήστες να πραγματοποιήσουν δοκιμές στον ιστότοπό μας, ώστε να συγκεντρώσουμε τα σχόλιά τους τόσο για τον καθαυτό ιστότοπο όσο και για σχέδια ιστοσελίδων και τμήματα τα οποία επεξεργαζόμαστε. Χρησιμοποιούμε και άλλες τεχνικές έρευνας μεταξύ των χρηστών, όπως π.χ. μελέτες, κατασκευή πρωτοτύπων σε χαρτί και ταξινόμηση καρτών.

Όλα τα σχόλια και οι προτάσεις που λαμβάνουμε μεταφράζονται (με αυτόματη μετάφραση) σε γλώσσες που γνωρίζουμε και στη συνέχεια αναλύονται από τις υπηρεσίες μας. Εντοπίζουμε τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα και πραγματοποιούμε συνεχώς αλλαγές. Για παράδειγμα, προσθέτουμε συνδέσμους, αλλάζουμε την περιγραφή συνδέσμων ή προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε τους χρήστες κατά την αναζήτηση πληροφοριών.

Όλα τα σχόλια που λαμβάνονται είναι ανώνυμα και δεν κρατάμε τα στοιχεία των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο ή στέλνουν τη γνώμη τους.

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το δικτυακό τόπο

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

ΝαιΌχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;