Om netstedet EUROPA

Europa.eu er Den Europæiske Unions officielle internetportal og netsted. Den er et godt udgangspunkt, hvis man leder efter oplysninger fra EU's informations- og vejledningstjenester, men ikke kender EU's mange hjemmesider.

Her på siderne finder man:

  • generel information om, hvordan EU fungerer
  • de seneste EU-nyheder og information om arrangementer
  • link til mere information om EU på de specifikke hjemmesider for EU's institutioner og kontorer.

Hvem driver portalen?

Portalen drives af Europa-Kommissionens kommunikationsafdeling DeutschEnglishfrançais på vegne af EU-institutionerne.

Sådan bruger du portalen

Du kan søge information på portalen under et af hovedemnerne Om EU, At leve i EU og Vær med! eller ved at bruge portalens søgefunktion eller det alfabetiske indeks.

Vejviser til EU's informations- og vejledningstjenester

EU er en af de største udgivere af onlineinformation i verden, og det kan synes uoverskueligt at finde frem til de ønskede oplysninger. Der bliver lagt store mængder ny information på nettet hver dag. Det gælder både lovtekster, statistikker, pressemeddelelser, politiske rapporter og meget mere.

Alle EU's institutioner og kontorer har deres egne hjemmesider. EU's kontorer i de enkelte medlemslande og i andre lande rundt om i verden har også deres egne hjemmesider. Andre online tjenester dækker en lang række emner fra virksomhedsoplysninger til bestilling af EU-publikationer og hjælp til personer, der søger arbejde i udlandet.

Portalen kan bruges som vejviser til alle de mange andre hjemmesider. Vi har forsøgt at lave en logisk kategorisering af oplysningerne med beskrivelse af, hvad man finder på hver af de netadresser, vi henviser til.

Kundetilfredshed

Europa.eu er udarbejdet til dig. Vi spørger løbende brugerne af portalen om deres mening for at kunne gøre opbygningen og sproget, vi anvender, så logisk og klart som muligt, og vi søger hele tiden at forbedre portalen.

Hvis du har kommentarer eller gode forslag, ris og ros til portalen, er du velkommen til at kontakte Europaportalens webredaktion.

Hvad bruger vi dine kommentarer til?

De kommentarer, vi modtager fra brugere af portalen, bliver hver uge oversat, gennemlæst og analyseret. Og vi tilpasser løbende portalen efter de kommentarer, vi modtager.

Brugere af EU's website kan give feedback på fire måder:

  • Formularen "Hjælp os med at blive bedre" – vi modtager op til 3 000 kommentarer gennem denne formular hver uge.
  • Brugerundersøgelse – én ud af 20 besøgende på sitet bliver bedt om at svare på en række små spørgsmål.
  • Kontaktformular – en formular, hvor brugerne kan sende os en e-mail og få et svar.
  • Brugertest – vi afholder regelmæssigt brugertest af vores website for at få feedback om vores "live site" eller om udkast til sider og afsnit, vi arbejder på. Vi bruger også andre brugerundersøgelsesteknikker såsom feltundersøgelser, prototyping på papir og kortsortering.

Vi læser og analyserer alle forslag og kommentarer. Nogle gange skal de først oversættes (maskinoversættelse). Vi ser, om der er tilbagevendende problemer og foretager løbende ændringer. Det kan dreje sig om at indsætte et link, ændre en linkbeskrivelse eller på anden vis hjælpe brugerne med at finde de rette oplysninger.

Alle kommentarer modtages anonymt, og vi opbevarer ikke data om portalens brugere eller om personer, der indsender kommentarer.

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?