Навигационна пътека

За EUROPA

Europa.eu е официалният сайт на Европейския съюз. Ако търсите информация и услуги, предоставяни от ЕС, но не знаете откъде да започнете – започнете оттук.

Този сайт ви предоставя:

  • основна информация за функционирането на ЕС
  • последни новини и събития от ЕС
  • връзки към информация за ЕС в уебсайтовете на европейските институции и агенции.

Кой поддържа този сайт?

Този сайт се поддържа от Дирекция „Комуникации” на Европейската комисия DeutschEnglishfrançais от името на институциите от ЕС.

Как да използваме този сайт?

Можете да търсите в този сайт по раздели – „За ЕС“, „Вашият живот в ЕС“, „Участвайте!“ – или като използвате функцията „Търсене“ или азбучния показалец „От A до Я“.

Упътване към информация и услуги на ЕС

Всеки ден ЕС публикува изобилие от информация онлайн – законодателство, статистика, съобщения за медиите, доклади и др.

Всички европейски институции, агенции и представителства по света имат свои собствени уебсайтове. Множество онлайн услуги ви помагат да откриете номера по ДДС на дадено дружество, да поръчате публикации на ЕС или да намерите работа зад граница.

На този уебсайт се опитваме да ви упътим към цялата тази информация. Подредили сме я по категории и сме предоставили описания на това, което се крие зад всеки линк.

Удовлетвореност на клиентите

Europa.eu е разработен за вас. Работим с потребители на уебсайтове, за да направим структурата и езика на този сайт възможно най-ясни, но постоянно търсим начини за подобряване.

Изпращайте ни своите коментари, предложения и мнения за този сайт, като се свържете се с уеб екипа на Europa

Как използваме вашите отзиви?

Коментарите, които получаваме от потребителите на нашия сайт, се превеждат, прочитат и анализират всяка седмица. Постоянно актуализираме сайта въз основа на вашите отзиви.

Получаваме коментари от посетителите на сайта на Европейския съюз по четири начина:

  • Формуляр „Помогнете ни да направим сайта по-добър“ – всяка седмица получаваме около 3000 коментара чрез този формуляр.
  • Анкета сред потребителите - молим 1 на всеки 20 посетители на сайта да отговори на няколко кратки въпроса.
  • Формуляр за контакти - формуляр за отзиви, чрез който хората могат да ни изпратят електронно писмо и да получат отговор.
  • Тестване с потребители – редовно провеждаме тестове с участието на потребители, за да получим коментари относно работата на сайта в реални условия или относно страници и раздели, по които работим. Използваме и други техники за проучване на потребителското мнение като проучвания на място, изготвяне на хартиени прототипи и сортиране на карти.

Всички коментари и предложения се превеждат (чрез машинен превод) на езици, които разбираме, след което ги анализираме. Търсим повтарящите се проблеми и правим непрекъснати промени. Добавяме връзки, променяме описанието на връзките или търсим нови начини за улесняване на намирането на информация от потребителите.

Всички получени коментари са анонимни и не съхраняваме данни за хората, които използват уебсайта или изпращат мнения.

Помогнете ни да направим сайта по-добър

Намерихте ли търсената от вас информация?

ДаНе

Какво търсехте?

Имате ли предложения?