Kruimelpad

  • EUROPA
  • Over de EU
  • EU-landen
  • ...
  • Kandidaat-lidstaten
  • Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië

Kandidaat-lidstaten

Voormalige Joegoslavische Republiek MacedoniëVoormalige Joegoslavische Republiek Macedonië

Staatsvorm: Republiek

Hoofdstad: Skopje

Oppervlakte: 25.433 km²

Bevolking: 2,05 miljoen

Munteenheid: Dinar

 

Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië

Detailkaart - klik op de kaart

De Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië is onafhankelijk geworden in 1991, toen Joegoslavië uiteenviel. Het land ligt centraal op de Balkan. Het heeft hoge bergen en diepe dalen. Het Ohridmeer, aan de grens met Albanië, is een van de oudste meren ter wereld.

Twee derde van de bevolking behoort tot de etnische Macedoniërs, er is een flinke Albanese minderheid en er zijn kleinere minderheden van Turken en Roma.

Het parlement (Sobranie) bestaat uit één kamer en heeft 120 leden die elke vier jaar gekozen worden. De voorzitter, die beperkte bevoegdheden heeft, wordt rechtstreeks gekozen voor een periode van vijf jaar.

Het land heeft minerale bodemschatten, waaronder ijzererts, koper, lood en zink. Textiel is het belangrijkste handelsproduct, het is goed voor ruim de helft van de export. Andere belangijke exportproducten zijn ijzer, staal, wijn en groenten.

Macedonische culinaire specialiteiten zijn varkensvlees met kool, gevulde duif en de lokale versie van sjopska salade, met tomaten, komkommer en schapenkaas, die op de hele Balkan gegeten wordt.

Nuttige links

1. Portaalsite van de nationale overheid

De officiële website van de Macedonische overheid is een portaalsite naar alle overheidsinstellingen. Onder "Public relations" vindt u nieuws, toespraken en verslagen van vrgaderingen van de regering.

2. Informatie over het land

ExploringMacedonia.com is de nationale toeristenportal. De website bevat een gedetailleerde beschrijving van de Macedonische natuur, kunst en cultuur. Er is nuttige reisinformatie te vinden, waaronder tips voor overnachtingen, minder voor de hand liggende routes en culturele evenementen.

Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië

Help ons verbeteren

Gevonden wat u zocht?

JaNee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Iets niet gevonden? Probeer de index van A tot Z.ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ