Διαδρομή πλοήγησης

Υποψήφιες χώρες

Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της ΜακεδονίαςΠρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

Πολιτικό σύστημα: δημοκρατία

Πρωτεύουσα: Σκόπια

Συνολική έκταση: 25.433 km²

Πληθυσμός: 2,05 εκατομμύρια

Νόμισμα: δηνάριο

 

Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

Λεπτομερής χάρτης - κάντε κλικ πάνω στο χάρτη

Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έγινε ανεξάρτητη το 1991 μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Είναι ηπειρωτική χώρα των Κεντρικών Βαλκανίων με βουνά γύρω από μια κοιλάδα και λεκανοπέδια. Στα σύνορα με την Αλβανία βρίσκεται η λίμνη Οχρίδα, μια από τις αρχαιότερες λίμνες στον κόσμο.

Η μακεδονική εθνότητα αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα του πληθυσμού, αλλά υπάρχει και σημαντική αλβανική μειονότητα καθώς και μικρότερες μειονότητες Τούρκων και Ρομ.

Το Κοινοβούλιο (Sobranie) αποτελείται από ένα και μόνο σώμα και έχει 120 μέλη που εκλέγονται για τετραετή θητεία. Ο Πρόεδρος, ο οποίος έχει περιορισμένες εξουσίες, εκλέγεται με λαϊκή ψήφο για πενταετή θητεία.

Η χώρα έχει ορυκτό πλούτο, μεταξύ άλλων, μεταλλεύματα σιδήρου, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα αποτελούν τον σημαντικότερο τομέα του εμπορίου, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών εξαγωγών. Γίνονται επίσης σημαντικές εξαγωγές σιδήρου, χάλυβα, κρασιών και λαχανικών.

Η τοπική κουζίνα περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ όπως το χοιρινό με λάχανο και κίμινο, το γεμιστό περιστέρι και η τοπική εκδοχή της σαλάτας σόπσκα (με ντομάτες, αγγούρι και πρόβειο τυρί) που συναντάται σε όλα τα Βαλκάνια.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

1. Εθνική δικτυακή πύλη για τη δημόσια διοίκηση

Ο δικτυακός τόπος της κυβέρνησης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας οδηγεί στους δικτυακούς τόπους όλων των δημοσίων οργανισμών. Tο τμήμα "Public Relations" περιέχει ειδήσεις, ομιλίες και πρακτικά κυβερνητικών συνεδριάσεων.

2. Πληροφορίες για τη χώρα

Το ExploringMacedonia.com είναι η εθνική δικτυακή πύλη για τον τουρισμό. Παρέχει λεπτομερή περιγραφή του φυσικού πλούτου, της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας. Παρέχει επίσης πληθώρα τουριστικών πληροφοριών, όπως χρήσιμες συμβουλές για την εξεύρεση ξενοδοχείου ή άλλου καταλύματος, για πρωτότυπες περιηγήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το δικτυακό τόπο

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

ΝαιΌχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Δεν μπορείτε να το βρείτε; Ψάξτε στο αλφαβητικό ευρετήριοΑΒΓΔΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨCEGIPRSU