Sti

Kandidatlande

Den Tidligere Jugoslaviske Republik MakedonienDen Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien

Styreform: republik

Hovedstad: Skopje

Areal: 25 433 km²

Befolkningstal: 2,05 millioner

Valuta: denar

 

Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien

Detaljeret kort - klik på kortet

Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien blev selvstændig i 1991 efter opløsningen af Jugoslavien. Det har ingen kyststrækning og ligger i det centrale Balkan med bjerge med udsigt ud over en dal og dybe sænkninger. Ohridsøen på grænsen til Albanien er en af de ældste søer i verden.

To tredjedele af befolkningen udgøres af etniske makedonere, men der er også et stort albansk mindretal og små mindretal af tyrkere og romaer.

Etkammerparlamentet, kaldet Sobranie, har 120 medlemmer, der vælges for fire år. Præsidenten, der har begrænsede beføjelser, vælges direkte af befolkningen for fem år.

Landet har mineralressourcer, bl.a. jernmalm, kobber, bly og zink. Tekstilindustrien tegner sig for over halvdelen af den samlede eksport og er dermed landets vigtigste handelssektor. Andre vigtige eksportvarer er jern, stål, vin og grøntsager.

Det lokale køkken serverer specialiteter som kommenkrydret svinekød med kål, farseret due og den lokale udgave af shopskasalat (med tomater, agurk og fåreost), der findes over hele Balkan.

Nyttige links

1. Portal til den offentlige forvaltning i Makedonien

den makedonske regerings websted er der link til alle myndigheder i landet. Under rubrikken "Public Relations" er der nyheder, taler og rapporter fra regeringsmøder.

2. Vil du vide mere?

ExploringMacedonia.com er den nationale turistportal. Der er en omfattende beskrivelse af landets naturarv, kunst og kultur. Der er også en lang række turistinformationer, bl.a. råd om overnatning, forslag til ekskursioner langt væk fra masseturismen og kulturelle begivenheder.

Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Kan du ikke finde det? Prøv at se i A-ÅABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ