Sti

Kandidatlande

KroatienKroatien

Styreform: republik

Hovedstad: Zagreb

Areal: 56 542 km²

Befolkningstal: 4,4 millioner

Valuta: kuna

 

Kroatien

Detaljeret kort - klik på kortet

Kroatien blev en selvstændig stat i 1991 efter opløsningen af det tidligere Jugoslavien.

Regionen Zagorje nord for hovedstaden Zagreb ligger i kuperet terræn, og det frugtbare landbrugsområde på den pannoniske slette i den østlige del af landet afgrænses af floderne Drava, Donau og Sava. Over en tredjedel af Kroatien er skovbevokset.

Kroatien har et etkammerparlament, kaldet Sabor. Det har 100-160 medlemmer, der vælges ved direkte valg for fire år. Kroatiens økonomi er primært baseret på let industri og tjenesteydelser. Turismen er en vigtig indtægtskilde. De kendteste turistmål ligger langs den dalmatiske kyst med de flere hundrede øer og de historiske byer Dubrovnik, Split og Zadar.

Seks lokaliteter er optaget på listen over UNESCO's verdenskulturarv, og der er otte nationalparker – det siger noget om Kroatiens store kultur- og naturrigdom. Den rige kroatiske kultur er et resultat af landets til tider turbulente historie, først som en del af Romerriget og senere som en region på grænsen mellem det østrig-ungarske dobbeltmonarki og det osmanniske rige.

Det kroatiske køkken indeholder retter som grillstegt kød, røget skinke, saltede sardiner, fåreost og paprikasalami. Der produceres også mange gode vine i Kroatien.

Nyttige links

1. Portal til den offentlige forvaltning i Kroatien

den kroatiske regerings websted kan du læse om de politiske institutioner og samtlige regeringsmedlemmer. Du finder også en række offentlige dokumenter, f.eks. landets forfatning og regeringens politiske program. Desuden er der en database med pressemeddelelser, protokoller fra regeringsmøder og en ugentlig nyhedsbulletin. Der offentliggøres også et månedligt nyhedsbrev på webstedet.

2. Vil du vide mere?

det kroatiske turistbureaus websted finder du korte præsentationer af landets kulturarv, historie, geografi og gastronomi. Der er også vejrudsigter, tips til kommende begivenheder og en valutaomregner. En samling multimedieværktøjer giver adgang til at sende elektroniske postkort og se brochurer og plakater. Du kan også zoome ind på særlig interessante områder på et interaktivt kort, der er opdelt i regioner.

Kroatien

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Kan du ikke finde det? Prøv at se i A-ÅABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ