SpanienSpanien

EU-medlemskab: 1986

Hovedstad: Madrid

Areal: 504 782 km²

Befolkningstal: 45,8 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 1999 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1991

Spanien

Det spanske fastland domineres af højsletter og bjergkæder som Pyrenæerne og Sierra Nevada, hvorfra der løber flere store floder som f.eks. Ebro, Duero, Tajo og Guadalquivir. Øgruppen Balearerne ligger i Middelhavet ud for den spanske kyst, mens De Kanariske Øer ligger ud for den afrikanske kyst.

Spanien er et konstitutionelt monarki og har et parlament med to kamre, kaldet Cortes (nationalforsamlingen). Forfatningen fra 1978 hylder den sproglige og kulturelle mangfoldighed i et forenet Spanien. Landet er opdelt i 17 selvstyrende regioner, som alle har deres egne direkte valgte myndigheder. I Catalonien, Baskerlandet og Galicien har regionalsprogene status som officielle sprog ved siden af nationalsproget spansk, også kaldet castiliansk.

Spanien har en stærk servicesektor og fremstillingsindustri, men turismen og landbruget (navnlig frugt og grønt, olivenolie og vin) spiller også en vigtig rolle.

Spanien har stolte traditioner inden for kunst med navne som Velázquez i det 17. århundrede, Goya i det 18. og 19. århundrede og Picasso, Dalí og Miró i det 20. århundrede. Spansk flamencomusik og -dans beundres over hele verden, og Cervantes' roman Don Quixote er en milepæl inden for moderne europæisk litteratur. Spanske filminstruktører som Pedro Almodóvar, Alejandro Amenábar og Luis Buñuel har modtaget flere internationale priser.

Det spanske køkken er kendt for sin paella (ris, kylling, fisk, skaldyr og grøntsager), tortilla (kartoffelomelet) og sangria (kold rødvinsdrik med frugtstykker).

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Spanien

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?