RumænienRumænien

EU-medlemskab: 2007

Hovedstad: Bukarest

Areal: 237 500 km²

Befolkningstal: 21,5 millioner

Valuta: rumænsk leu

Schengenområdet: Ikke med i Schengen

Rumænien

Rumænien ligger i det sydøstlige Europa og er bjergrigt mod nord, mens den sydlige del af landet domineres af den store Donaudal. Floden danner et delta ved udløbet i Sortehavet, der er et vildtreservat for mange stand- og trækfugle.

Det rumænske parlament har to kamre – førstekammeret, kaldet Senat, og deputeretkamret, kaldet Camera Deputaţilor. Medlemmerne af begge kamre vælges hvert fjerde år.

Befolkningen består af 90 % rumænere og 7 % ungarere. Rumænsk nedstammer ligesom flere andre sprog i Sydeuropa fra latin, selv om Rumænien ligger adskilt fra de øvrige romansksprogede lande og er omgivet af slavisktalende befolkninger. Rumænien har mange naturressourcer – olie, naturgas, kul, jern, kobber og bauxit. De vigtigste industrier er metalforarbejdning, petrokemisk industri og maskinindustri.

Rumænske specialiteter omfatter grillstegte kødboller, kåldolmer, en sammenkogt ret med svinekød, hvidløg og løg samt doughnuts med fløde og ost.

Den uhyggelige beretning om Dracula er inspireret af den rumænske grev Vlad Dracul fra det 15. århundrede, hvis søn var berygtet for at pælespidde krigsfanger. Andre kendte rumænere er forfatteren Eugene Ionesco, gymnasten Nadia Comaneci og komponisten George Enesco.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Rumænien

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?