PortugalPortugal

EU-medlemskab: 1986

Hovedstad: Lissabon

Areal: 92 072 km²

Befolkningstal: 10,6 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 1999 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1991

Portugal

Portugal, et land med rige traditioner for skibsfart og opdagelsesrejser, ligger på den iberiske halvø ved Atlanterhavet. Portugals historie har sat sig varige spor i landets kultur – den mauriske og orientalske indflydelse på arkitekturen og kunsten er tydelig.

Gennem de seneste 3 000 år har Portugal set mange forskellige civilisationer komme og gå. Fønikere, grækere, kelter, kartagoer, romere og maurere har alle sat deres præg. I det 15. århundrede opdagede Portugals dristige søfarere – ført an af Vasco da Gama – nye landområder og lagde dermed grunden til et stort oversøisk rige. Universitetet i Coimbra, der blev grundlagt i 1290, er et af de ældste i Europa.

Præsidenten, der vælges for fem år ved almindelige valg, har begrænsede beføjelser. Parlamentets 230 medlemmer vælges for fire år.

Portugal har altid haft stolte traditioner inden for kunst og kulturliv. Af berømte forfattere kan nævnes Luís de Camões og Fernando Pessoa. Der er også mange berømte portugisiske fodboldspillere, f.eks. Cristiano Ronaldo.

I juni måned fejres de tre helgener, der kendes som Santos Populares (folkehelgener), over hele Portugal. Festlighederne er kendetegnet ved folkedans og folkemusik, bl.a. den traditionelle melankolske fado.

Hver region i Portugal har sine egne traditionelle retter med forskellig slags kød, fisk og skaldyr. Det portugisiske køkken er specielt kendt for sine hundrede måder at tilberede torsk på.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Portugal

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?