MaltaMalta

EU-lid sinds: 2004

Hoofdstad: Valletta

Oppervlakte: 316 km²

Bevolking: 0,4 miljoen

Munteenheid: Lid van de eurozone sinds 2008 (€)

Schengengebied: Lid van het Schengengebied sinds 2007

Malta

Malta is een groep van zeven eilanden in de Middellandse Zee. Enkel de grootste drie eilanden, Malta, Gozo en Comino, zijn bewoond. Het landschap is vlak en rotsachtig met steile rotskusten.

Malta ligt in het hart van het Middellandse-Zeegebied en is een smeltkroes van culturen met een geschiedenis van duizenden jaren. Het land is bewoond sinds ongeveer 5200 v.C. Er bestond een bloeiende prehistorische cultuur op de eilanden vóór de aankomst van de Feniciërs die het hoofdeiland Malat of "veilige haven" noemden. Later waren de eilanden eeuwenlang de zetel van de Hospitaalorde van Sint Jan en nadien een onderdeel van het Britse rijk. Malta werd onafhankelijk in 1964.

De Maltese regering wordt geleid door de voorzitter van de partij die een meerderheid van de zetels heeft in de enige kamer van het Parlement, de kamer van volksvertegenwoordigers (Kamra tar-Rappre żentanti in het Maltees).

De nationale taal is het Maltees, een semitische taal die verwant is aan het Arabisch. Het Engels wordt ook als officiële taal erkend en veel Maltezers spreken ook Italiaans.

Het toerisme is belangrijk in Malta, maar er is ook een groeiende dienstensector.

Traditionele Maltese gerechten zijn minestrone- en vissoep, pasta en gebak. Gevulde gerechten zijn ook typisch voor de Maltese keuken. Een nationale schotel is Stuffat Tal-Fenek (konijnenstoofpot).

Nuttige links

CONTACT

Algemene inlichtingen

Bel
00 800 6 7 8 9 10 11 Nadere informatie

E-mail ons uw vragen

Contactgegevens instellingen, bezoekersdiensten, persdiensten

Malta

Help ons verbeteren

Gevonden wat u zocht?

JaNee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?