MaltaMalta

EU-medlemskab: 2004

Hovedstad: Valletta

Areal: 316 km²

Befolkningstal: 0,4 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 2008 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 2007

Malta

Malta består af syv øer i Middelhavet. Kun de tre største, dvs. Malta, Gozo og Comino, er beboede. Terrænet er lavt og klippefuldt med klinter ved kysterne.

Malta, som ligger midt i Middelhavet, er en sammensmeltning af forskellige civilisationer med en historie, der går flere tusinde år tilbage. Malta har været beboet siden omkring 5200 f.Kr., og der var allerede en betydelig forhistorisk civilisation på øerne, inden fønikerne indtog øerne og døbte hovedøen Malat, dvs. sikker havn. Senere var øerne i flere århundreder sæde for Johanniterordenen og derefter en del af det britiske imperium som britisk kronkoloni. Malta blev selvstændigt i 1964.

Maltas regering ledes af den partileder, som har flertal i etkammerparlamentet, repræsentanternes hus, på maltesisk kaldet Kamra tar-Rappreżentanti.

Det nationale sprog er maltesisk, som er et semitisk sprog ligesom arabisk og hebræisk. Engelsk har også status som officielt sprog, og mange maltesere taler desuden italiensk.

Turisme er vigtig for Malta, men andre dele af servicesektoren er også i vækst.

Til de traditionelle maltesiske retter hører suppe (minestrone, fiskesuppe), pasta og bagværk. Farserede retter spiller også en vigtig rolle i det maltesiske køkken. Stuffat Tal-Fenek (kaninragout) er en nationalret.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Malta

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?