LuxembourgLuxembourg

EU-medlemskab: stiftende medlem (1952)

Hovedstad: Luxembourg

Areal: 2 586 km²

Befolkningstal: 0,5 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 1999 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1985

Luxembourg

Storhertugdømmet Luxembourg er et lille land omgivet af Belgien, Frankrig og Tyskland. Dets historie er uløseligt forbundet med dets større naboers historie. Landskabet består overvejende af kuperet terræn og skov.

Luxembourg har været underlagt mange stater og herredømmer gennem sin lange historie, men det har været en særskilt, om end ikke altid selvstændig, politisk enhed siden det 10. århundrede. I dag er Luxembourg et arveligt storhertugdømme med et etkammerparlament.

Det nationale sprog, letzeburgisk, er beslægtet med tysk. Tysk er det første fremmedsprog for de fleste luxembourgere og bruges i medierne. Fransk er administrativt sprog.

Økonomien er primært baseret på bankvirksomhed, forsikring og stålindustri. Landbrug og vinproduktion er også vigtige erhverv.

Mange af Luxembourgs kulinariske specialiteter – f.eks. f.eks. hareragout og Ardennerskinke – vidner om landets mange skovområder. Frisk fanget ørred og gedde fra landets floder står også regelmæssigt på menuen.

Luxembourg deler Moseldalen med Tyskland, og de lokale hvidvine er kendte og populære. Som andre nordeuropæiske lande producerer også Luxembourg flere ølmærker, der er populære.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Luxembourg

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?