LetlandLetland

EU-medlemskab: 2004

Hovedstad: Riga

Areal: 65 000 km²

Befolkningstal: 2,3 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 2014 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 2007

Letland

Letland genvandt sin uafhængighed fra Sovjetunionen i 1991. Det er et lavtliggende land på Østersøkysten med store skovområder, der leverer tømmer til bygge- og papirindustrien. Der er et rigt dyreliv. Letland producerer også forbrugsgoder, tekstilvarer og værktøjsmaskiner. Landet tiltrækker turister fra hele Europa.

Befolkningen består af 59 % letter og 29 % russere, og over en tredjedel af befolkningen bor i hovedstaden Riga. Riga blev grundlagt i 1201, og med et indbyggertal på 730 000 er det den største by i de tre baltiske lande. Byens frihedsstatue er med sine 43 meter et af de højeste monumenter i Europa.

Letland har et etkammerparlament, kaldet Saeima, som har 100 medlemmer, der vælges direkte hvert fjerde år. Præsidenten vælges af parlamentet, ligeledes hvert fjerde år.

Blandt de mest kendte letter kan nævnes den ekspressionistiske maler Mark Rothko og den moderne komponist Pēteris Vasks.

Særlige kulinariske specialiteter fra Letland er speķa pīrādziņi (bacontærter) og en forfriskende, kold cremefraichesuppe.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Letland

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?