ItalienItalien

EU-medlemskab: stiftende medlem (1952)

Hovedstad: Rom

Areal: 301 263 km²

Befolkningstal: 60 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 1999 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1990

Italien

Bortset fra Posletten i nord er Italien et overvejende bjergrigt land, som strækker sig fra Alperne til den centrale del af Middelhavet. Italien omfatter øerne Sicilien, Sardinien og Elba og 70 andre småøer. Der er to små selvstændige stater på den italienske halvø – Vatikanstaten i Rom og Republikken San Marino.

Det italienske parlament består af to kamre, senatet (Senato della Repubblica) og deputeretkammeret (Camera dei Deputati). Der holdes valg hvert femte år.

Landets vigtigste økonomiske sektorer er turisme, mode, ingeniørarbejde, kemikalier, motorkøretøjer og fødevarer. Italiens nordlige regioner er målt pr. indbygger blandt de rigeste i Europa.

Den italienske halvø var centrum for et stort romersk rige, som skabte en omfattende arkæologisk, kulturel og litterær arv. Det var også her, at middelalderhumanismen og renæssancen opstod. Det har været med til at forme en europæisk politisk tankegang, filosofi og kunst gennem personer som Machiavelli, Dante, Leonardo da Vinci og Galilei.

Rækken af berømte italienske kunstnere er lang og tæller bl.a. Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Tintoretto og Caravaggio. Operakomponisterne Verdi og Puccini og filminstruktøren Federico Fellini er også fra Italien.

Det italienske køkken er et af de mest raffinerede og varierede i Europa og spænder lige fra Napolis og Calabriens stærkt krydrede retter til Liguriens pestoretter og de italienske alpers oste- og risottoretter.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Italien

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?