UngarnUngarn

EU-medlemskab: 2004

Hovedstad: Budapest

Areal: 93 000 km²

Befolkningstal: 10 millioner

Valuta: forint (Ft)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 2007

Ungarn

Ungarn er en indlandsstat med mange naboer – Slovakiet, Ukraine, Rumænien, Serbien, Kroatien, Slovenien og Østrig. Det er et overvejende fladt land med lave bjerge mod nord. Balatonsøen, et populært feriested, er den største sø i Centraleuropa.

De etniske ungareres forfædre er magyarstammerne, som flyttede til Karpaterbækkenet i 896. Ungarn blev et kristent kongerige under Skt. Stefan i år 1000. Ungarsk har intet til fælles med nabolandenes sprog og er kun fjernt beslægtet med finsk og estisk.

Hovedstaden Budapest var oprindelig to separate byer, Buda og Pest, som ligger på hver sin side af Donaufloden. Landet har en rig historie og kultur og er berømt for sine helbredende kilder. Ungarn har et etkammerparlament, nationalforsamlingen, hvis 386 medlemmer vælges af befolkningen hvert fjerde år.

Landet har en række begrænsede naturressourcer (bauxit, kul og naturgas) og frugtbar jord og landbrugsarealer. Ungarske vine drikkes over hele Europa. Landets vigtigste eksport af industriprodukter omfatter elektriske og elektronisk udstyr, maskiner, fødevarer og kemikalier.

Ungarn er et meget musikalsk land, hvis traditionelle folkemusik inspirerede store komponister som f.eks. Liszt, Bartók og Kodály. Af andre kendte ungarere kan nævnes Albert Szent-Györgyi, som opdagede C-vitaminet, forfatteren og nobelpristageren Imre Kertész og den Oscarbelønnede filminstruktør István Szabó.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Ungarn

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?