GrækenlandGrækenland

EU-medlemskab: 1981

Hovedstad: Athen

Areal: 131 957 km²

Befolkningstal: 11,2 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 2001 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1992

Grækenland

Grækenland ligger tæt på skæringspunktet mellem Europa og Asien og udgør den sydligste del af Balkanhalvøen i Sydøsteuropa. Det omfatter over 2 000 øer i Det Ægæiske Hav og Det Joniske Hav, hvoraf kun omkring 165 er beboede. Bjerget Olympos er landets højeste punkt.

Grækenland er en af den europæiske civilisations vugger. Oldtidens lærde gjorde her store fremskridt inden for filosofi, lægevidenskab, matematik og astronomi. Bystaterne var pionerer inden for udvikling af demokratiske styreformer. Grækenlands historiske og kulturelle arv giver stadig genlyd i den moderne verden inden for litteratur, kunst, filosofi og politik.

Det moderne Grækenland er en republik med en forfatning fra 1975. De 300 medlemmer af etkammerparlamentet vælges for fire år. Landet er opdelt i 13 administrative regioner.

Over 50 % af den græske industri ligger i Athenområdet. Landets vigtigste økonomiske sektorer er landbrug, turisme, bygge og anlæg samt rederivirksomhed.

Af kendte grækere fra nyere tid kan nævnes filminstruktøren Kostas Gavras, nobelpristageren Odysseus Elitis og komponisten Mikis Theodorakis.

Det græske køkken tager udgangspunkt i gede- og fårekød. Fiskeretter er også populære. Olivenolie, som produceres i store mængder, er med til at give græsk mad en helt særlig smag.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Grækenland

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?