GermaniaGermania

Anul aderării la UE: membru fondator (1952)

Capitala: Berlin

Suprafaţa totală: 356 854 km²

Populaţia: 82 milioane

Moneda: face parte din zona euro din 1999 (€)

Spaţiul Schengen: face parte din spaţiul Schengen din 1985

Germania

Germania este ţara cu cea mai numeroasă populaţie din Uniunea Europeană. Teritoriul său se întinde de la Marea Nordului şi Marea Baltică, în nord, până la Munţii Alpi, în sud, fiind traversat de câteva dintre cele mai mari fluvii europene, precum Rinul, Dunărea şi Elba.

Germania este republică federală. Puterea legislativă este deţinută de Bundestag, organism ai cărui membri sunt aleşi o dată la patru ani prin vot popular şi de Bundesrat, organism format din 69 de reprezentanţi ai celor 16 state (Bundesländer).

După cel de-al doilea război mondial, Germania a fost divizată în două părţi: vestul democratic şi estul comunist (Republica Democrată Germană). Zidul Berlinului a devenit un simbol al acestei diviziuni. La un an după căderea acestuia, în 1989, Germania a fost reunificată.

Germana este limba maternă cea mai vorbită în spaţiul Uniunii Europene. A treia putere economică a lumii, Germania produce autovehicule, echipamente de înaltă precizie, echipamente electronice şi de comunicaţii, produse chimice şi farmaceutice şi multe altele. Companiile germane au făcut investiţii importante în ţările central şi est-europene care au aderat la Uniune în 2004.

Contribuţia acestei ţări la dezvoltarea patrimoniul muzicii clasice europene este remarcabilă – este suficient să amintim numele Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms şi Richard Wagner. Nu mai puţin copleşitoare este contribuţia scriitorilor şi gânditorilor germani printre care Luther, Goethe, Schiller, Nietzsche, Kant, Brecht şi Thomas Mann.

Germania se situează pe locul doi în lume la producţia de hamei, fiind renumită pentru calitatea berii pe care o produce. La fel de faimoase sunt şi vinurile din văile râurilor Moselle şi Rin.

Linkuri utile

CONTACT

Pentru informaţii generale

Sunaţi la
00 800 6 7 8 9 10 11 Detalii despre serviciile oferite

Trimiteţi-ne întrebările dvs. prin e-mail

Datele de contact ale instituţiilor, relaţii cu presa, vizite

Germania

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

DaNu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: