TysklandTyskland

EU-medlemskab: stiftende medlem (1952)

Hovedstad: Berlin

Areal: 356 854 km²

Befolkningstal: 82 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 1999 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1985

Tyskland

Tyskland er det land i EU, der har den største befolkning. Det strækker sig fra Nordsøen og Østersøen mod nord til Alperne i syd, og nogle af Europas største floder som f.eks. Rhinen, Donau og Elben løber gennem landet.

Tyskland er en forbundsrepublik. De to nationale lovgivende forsamlinger er Bundestag (Forbundsdagen), hvis medlemmer vælges af befolkningen hvert fjerde år, og Bundesrat (Forbundsrådet), der består af 69 repræsentanter for de 16 delstater (Bundesländer).

Efter Anden Verdenskrig blev Tyskland delt i demokratiske Vesttyskland og kommunistiske DDR. Berlinmuren blev et symbol på denne deling. Den faldt i 1989, og et år efter blev Tyskland genforenet.

Tysk er det mest udbredte modersmål i EU. Tyskland er verdens tredjestørste økonomi med produktion af biler, finmekanik, elektronisk udstyr og kommunikationsudstyr, kemikalier, lægemidler og meget mere. Tyske virksomheder har investeret kraftigt i de central- og østeuropæiske lande, som kom med i EU i 2004.

Som fødested for bl.a. Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms og Richard Wagner har Tyskland ydet et stort bidrag til den klassiske musik i Europa. Tysklands enorme kulturarv omfatter værker af filosofferne og skribenterne Luther, Goethe, Schiller, Nietzsche, Kant, Brecht og Thomas Mann.

Tyskland er verdens næststørste producent af humle, og landet er kendt for sine kvalitetsøl. Der produceres vin i Moseldalen og Rhindalen.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Tyskland

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?