FrankrigFrankrig

EU-medlemskab: stiftende medlem (1952)

Hovedstad: Paris

Areal: 550 000 km²

Befolkningstal: 64,3 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 1999 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1985

Frankrig

Frankrig er det største land i EU og strækker sig fra Nordsøen til Middelhavet. Landskabet er varieret, med bjerge mod øst og syd, bl.a. Alperne med Mont Blanc (4 810 m), der er Vesteuropas højeste punkt. I lavlandet findes fire flodbækkener, nemlig Seinen mod nord, Loire og Garonne, som løber i vestlig retning, og Rhonen, der løber fra Genèvesøen til Middelhavet.

Frankrigs præsident spiller en vigtig politisk rolle. Han leder møderne i ministerrådet (kabinettet) og har det overordnede ansvar for nøgleområder som udenrigs- og forsvarspolitik. Premierministeren står for den daglige ledelse af landet. Præsidenten vælges for fem år ved direkte valg. Parlamentet består af nationalforsamlingen, som vælges ved direkte valg hvert femte år, og senatet, hvis medlemmer vælges af et valgkollegium.

Frankrig har en veludviklet industriøkonomi og en effektiv landbrugssektor. De vigtigste erhvervsaktiviteter omfatter bilproduktion, luftfart, informationsteknologi, elektronik, kemikalier, lægemidler og modeartikler.

Frankrig har fostret nogle af kontinentets mest indflydelsesrige forfattere og tænkere – fra Descartes og Pascal i det 17. århundrede til Rousseau og Voltaire i det 18. århundrede, Balzac, Baudelaire og Flaubert i det 19. århundrede og Sartre og Camus i det 20. I de seneste to århundreder har Frankrig bidraget til kunstverdenen med værker af Renoir, Monet, Cézanne, Gauguin, Matisse og Braque, blot for at nævne nogle få.

Det franske køkken er et af de mest raffinerede i Europa, og det at tilberede og nyde mad er en del af den franske kultur og livsstil.

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Frankrig

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?