FinlandFinland

EU-medlemskab: 1995

Hovedstad: Helsinki

Areal: 338 000 km²

Befolkningstal: 5,3 millioner

Valuta: Med i euroområdet siden 1999 (€)

Schengenområdet: Med i Schengenområdet siden 1996

Finland

Finland er med sine mange skove og søer nok bedst kendt for sin uspolerede, skønne natur. Længst mod nord varer de lange lyse nætter, hvor solen aldrig går ned, ca. ti uger om sommeren. Om vinteren er der i samme område næsten otte uger, hvor solen aldrig står op.

Finland var en del af Sverige i syv århundreder (fra det 12. århundrede og indtil 1809), og derfor er ca. 6 % af befolkningen svensktalende. Finland blev en selvstændig stat efter den russiske revolution i 1917. Siden da har Finland været en republik. Det har et etkammerparlament, hvis 200 medlemmer vælges hvert fjerde år.

Landet har en moderne, konkurrencedygtig økonomi og er førende i verden inden for telekommunikationsudstyr. Der eksporteres primært telekommunikationsudstyr og andre tekniske produkter, papir, papirmasse og tømmer, glasvarer, rustfrit stål og keramik.

Skønheden i det fjerne nord har inspireret mange kunstnere, bl.a. komponisten Jean Sibelius og designeren Alvar Aalto. Finland har også flere store sportsnavne at byde på, bl.a. Formel 1-kørerne Mika Häkkinen og Kimi Räikkönen.

Det finske køkken er påvirket af både det kontinentale, russiske og svenske. Traditionelle retter omfatter fisk (især laks og heltrogn) og rensdyrkød. Særlige retter, som bør prøves, er karjalanpiirakka (bagværk med ris- eller kartoffelfyld) og kalakukko (fisk indbagt med flæsk i rugbrødsdej).

Nyttige links

KONTAKT

Generelle forespørgsler

Ring
00 800 6 7 8 9 10 11 Mere om vores service

E-mail dine spørgsmål

Kontakt‑ og besøgsoplysninger for institutionerne, pressekontakt

Finland

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

JaNej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?